≫ 

Đoković u spektakularnom trileru dobio Andersona: Srbija pobedom počela ATP Kup!

Kakav meč u Brizbejnu posle dva sata i dvadeset minuta

  • 5

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Kevina Anderson sa 7:6, 7:6 u drugom meču grupe A u kom se sastaju reprezentacije Srbije i Južne Afrike na ATP kupu u Brizbejnu.

Trideset četvorogodišnji Južnoafrikanac i nekadašnji član Top 5 društva muškog tenisa je propisno namučio srpskog asa kada je uspeo da uđe u ritam sredinom prvog seta.

Tok meča je dobrim delom usmeren ishodom osmog gema drugog seta kada je Đoković sa dva asa iz drugog servisa uspeo da anulira tri vezane brejk lopte za Andersona, a onda u taj-brejku istog seta bude pribraniji i trijumfuje.

Novak je u ranoj fazi meča napravio brejk. Agresivnom igrom i odličnim riternima je došao do 0:40 na servisu rivala i poveo je sa 2:0.

Na putu do 3:0 je od 14 poena osvojio čak 12 i delovao je silovito na terenu. Međutim, tada se Anderson pokreće svojim starim oružjem - servisima.

Zahvaljujući njima je osvojio dva naredna servis gema, a greškama Đokovića i prvi brejk kojim je prišao na 4:3. Maratonski gem je usledio u osmom, a onda i desetom gemu.

Đoković je odmah hteo da nadoknadi izgubljeno, imao je četiri šanse i propustio sve da bi na kraju Anderson izjednačio na 4:4.

Ipak, do taj-brejka niko nije uspeo da napravi razliku, a u njemu se Novak nervirao zbog navijanja sa tribina u toku poena. Nije ga to dovoljno omelo da čelendžom i servis vinerom dođe do set lopte i osvoji prvi set.

Drugi je bio jednako dramatičan. Igralo se gem za gem sve do sedmog gema kada je Novak imao brejk šasnu. Riternom je poremetio malo servis protivnika, ali nije iskoristio drugi servis Andersona za vođstvo.

Usledio je pad Đokovića. Kao da je onaj prethodni gem ostavio traga, Novak je počeo da greši, a "šlag na tortu" je bila dupla greška za tri vezane brejk lopte Andersona. Južnoafrikanac nije nijednu pretvorio u prednost i već je to bio uvod u taj-brejk.

U njemu je Novak izašao kao pobednik, pa je posle trijumfa Dušana Lajovića nad Lojdom Herisom, Srbija ostvarila pobedu u grupi A. U istoj grupi su još i Francuska i Čile, a Francuzi su pobedili Čileance u međusobnom duelu sa 2-1.

Srbija i Južna Afrika igraju dubl meč u subotu, a na teren bi trebalo da izađu Nikola Čačić i Viktor Troicki za srpski tim, dok su u timu Južne Afrike Rejven Klasen i Ruan Roelofs.

Video: Đoković sa bratom Markom izumeo novu vrstu tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 3seta

    4. januar 2020 | 14:04

    Idemmmmoooo🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Mane

    4. januar 2020 | 14:26

    Svaka cast Djokovicu. Dugo sam pratioc i gledam svaki njegov mec, svaka mu cast za sve sto je uradio od njega ne ocekujem vise nista niti cu mu zamerati. Ako izgubi nek uzme jos koji GS i puna kapa..

  • Fistik

    4. januar 2020 | 16:19

    Samo gazi srbendo i manje nerviranja, znamo koliko ti znaci igranje za reprezentaciju ali trebas biti najjaci na grend slemovima #idemoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA