Teško sam čitao servise, dobro da sam izdržao: Đoković iskreno o velikoj borbi sa Andersonom

Srbija je opravdala ulogu favorita, ali su Južnoafrikanci "skupo prodali kožu"

  • 0
Australia Tennis ATP Cup Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je iznenađen kako je izdržao napade motivisanog Kevina Andersona u drugom meču Srbije i Južne Afrike na ATP kupu u Brizbejnu.

Đoković je pobedio Andersona sa 7:6, 7:6 za dva sata i 20 minuta igre, uzbudljivog i kvalitetnog tenisa. Time se nadovezao na trijumf Dušana Lajovića nad Lojdom Herisom, pa je Srbija upisala trijumf i ekipno.

- Kakav način da se počne godina, hoću da se zahvalim svim srpskim i australijskim navijačima. Hvala što ste ostali tu sa nama, skoro je 11 sati uveče. Hvala što ste ostali sve vreme, bili ste strpljivi i imate strast i zato je zadovoljstvo igrati pred vama - rekao je Đoković posle meča.

On je u prvom setu delovao kao furija, jer je za petnaestak minuta već stvorio prednost od 3:0, ali se nakon toga razigrao Anderson, oslanjao se na moćan servis i to je počelo da stvara probleme.

- Počeo sam jako dobro. Vodio sam 4:1 i imao brejk lopte a onda je Kevin podigao svoju igru i bilo je teško pročitati njegove servise i igrao je sjajno. Kvalitet tenisa je bio visok. Zadovoljan sam kako sam uspeo da izdržim, agresivan, malo je grešio, imao je set loptu, servirao je. To su poeni gde mečevi odlučuju i to se desilo - kaže Đoković.

Na kraju je istakao i da se raduje što Anderson, 34-godišnjak iz Johanesburga igra na ovako visokom nivou.

- Ne znam kakvo je stanje njegovog kolena, tu je i lakat, ali rekao sam na mreži, bilo je lepo videti ga u ovom izdanju i nadam se da će ostati zdrav - naglasio je srpski igrač.

Selektor reprezentativaca Srbije Nenad Zimonjić dodao je i da je osećaj bio sjajan kao da se igra kod kuće. Srbija poslednji meč prvog kola igra sa istim protivnikom u dublu. Nikola Čačić i Viktor Troicki se suprotstavljaju Rejvenu Klasenu i Ruanu Roelofsu.

Video: Đoković sa bratom Markom izumeo novu vrstu tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA