Nisam očekivao ovoliko Srba jer je Božić, pokazao sam emocije: Nole oduševljen publikom u Brizbejnu

Za moje prijatelje, Viktor i ja smo odigrali jedan od najboljih mečeva

  • 5
Australia Tennis ATP Cup Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković nije krio zadovoljstvo posle pobeda nad Gaelom Monfisom 6:3, 6:2, a posebno posle dubl okršaja koji je Srbiji doneo četvrtfinale na ATP kupu u Australiji.

- Moglo je da se vidi na terenu koliko nam znači ova pobeda. Ne moram mnogo da govorim o tome. Pokazao sam emocije jer mi je bitno što igram za Srbiju, stalo mi je do ovih momaka sa kojima sam u timu. Reč je o mojim najboljim prijateljima. Sa Viktorom sam odrastao, odigrali smo toliko mečeva u dublu. Prethodni je bio veoma težak za nas, jer smo imali meč loptu protiv Rusije u Dejvis kupu, a nismo je iskoristili. Bilo je slično i sada, ali uspeli smo da podignemo energiju i izvučemo se iz krize - rekao je Đoković posle teškog i tesnog okršaja.

On i Troicki su u dublu pobedili Nikolasa Maua i Eduara Rožera Vaslena sa 2-1 u setovima 6:3, 6:7 (5) i 10:3.

- Igrali smo jedan od najboljih mečeva zajedno. Pobedili smo vrhunski tim, Gren slem šampione - dodao je Novak.

Kao i prethodnih dana, srpski tim je bodrila velika grupa navijača u Brizbejnu, tako da su se osećali kao da igraju u Beogradu ili bilo kom srpskom gradu.

- Atmosfera je bila neverovatna. Nisam očekivao da toliko ljudi ostane, pogotovo jer je Božić. Želimo da im zahvalimo. Australija je jedno od najboljih mesta za nas jer mnogi Srbi žive tu. Mislim da će u Sidneju biti bolje. Rivali će nam biti teži, nadamo se da će i podrška biti takva. Ovo je jedinstvena prilika da navijaju za nas, jer je Australija daleko od Srbije. Ne možemo da tražimo više. Ovo je ono što nam treba - objasnio je Đoković.

Srbija naredni meč, poslednji u grupi A igra protiv Čilea osmog januara. Naši reprezentativci su do sada na ATP kupu pobedili Južnu Afriku i Francusku.

Video: Đoković sa bratom Markom izumeo novu vrstu tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. januar 2020 | 21:17

    Srbi nisu u Australiji to su oportunisti ,Srbi su u Srbiji!!!!

  • Aca

    7. januar 2020 | 00:26

    Eno Srba oko hramova nasih ,eno Srba u Crnoj Gori gde svetinje brane u Australiji ti nisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA