≫ 

Krajinović zaobišao Medvedeva i pobedio Pospišila za četvrtfinale Roterdama!

Čeka ga Rubljov, još jedan opasan ruski igrač

  • 0

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je kanadskog igrača Vaseka Pospišila i plasirao se u četvrtfinale turnira u Roterdamu posle dva seta 6:4 i 7:6 (7).

Filip je posle pobede nad Talonom Grikspurom čekao boljeg iz okršaja Pospišila i Danila Medvedeva i Kanađanin je iznenadio prvog nosioca turnira.

Nije mogao da iznenadi i Krajinovića koji je za sat i 54 minuta izašao kao pobednik. Bio je neverovatno pribran u presudnim trenucima jer je spasao čak osam od devet brejk lopti rivala, ali treba napomenuti i da je Pospišil imao problema sa povredom u predelu kolena.

U oba seta je bilo "čupavo". Srbin je iskoristio jednu od tri šanse da u devetom gemu oduzme servis Pospišilu, da bi već u narednom spasao čak četiri šanse za ribrejk.

Jednu set loptu koja se ukazala, iskoristio je i poveo. U drugom setu je Krajinović odmah još jednom brejknuo Kanađanina, ovaj se vratio i u desetom gemu izjednačio na 5:5.

Pospišil je tada krenuo na sve ili ništa, a napet gem u kom je Krajinović imao tri meč lopte na kraju je otišao protivniku. Pravo je čudo kako se Filip posle toga brzo sabrao, spasao u 12. gemu još jednu brejk i set loptu za Pospišila i otišao u odlučujući gem u kom su nijanse i nova spasena set lopta odlučile da dobije meč.

Naredni rival mu je Andrej Rubljov koji je u prva dva kola turnira bio bolji od Bublika i Bazilašvilija. Turnir u Roterdamu se igra za 500 ATP bodova.

Video: Federer posle demoliranja Krajinovića: Iskreno, malo mi ga je žao

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA