≫ 

Svemoćni Đoković spasio tri meč lopte, pa "slomio" Monfisa za finale Dubaija!

Srbin, kao mnogo puta do sada, uspeo da se "digne iz pepela" i režira filmski "kambek"

  • 40

Neverovatan je Novak Đoković i njegov mentalitet pobednika: Srbin se plasirao u finale turnira u Dubaiju nakon nadljudske borbe sa Gaelom Monfisom pobedivši Francuza sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:1), uz tri spašene meč lopte!

Bio je ovo jedan od onih mečeva u kojima je mentalna snaga našeg asa radila do maksimuma u momentima kada je bio pred ponorom i prvim porazom od Francuza u karijeri.

Do današnjeg duela bilo je 16:0 za Srbina protiv 33-godišnjeg Parižanina, koji nikad u karijeri nije bio bliži pobedi kao što je to bio u petak u Dubaiju. Trebalo je "samo" da gurne Noleta u ambis sa ivice provalije, ali baš tad je Nole pokazao lavovski karakter, religijsku smirenost i ubojitost kakvu niko nema u tim momentima.

Sa četiri vezana poena Novak je žestoko "tukao" po borbenom moralu Francuza, preokrenuo na 7:6, potom se potpuno stabilizovao, a onda zadao konačan udarac devetom teniseru sveta, za delirijum na tribinama.

Treći set je bio rutina, Monfis jedva da je davao "znake života" u tom periodu, svestan šanse koju je propustio. I u tom epskom drugom setu, koji je trajao 79 minuta, Francuz je pokazivao znake teške krize. Oslanjao se na reket u pauzama između poena, posrtao je na Novkove "skraćene" lopte, dva-tri puta završavao na zemlji majice natopljene znojem...

Znao je Monfis da je drugi set njegova šansa da konačno prekide crni niz protiv Novaka, otud je i uložio nadljudske napore da izdrži uragan koji se spremao.

Valja reći da je Nole bio van ritma u prvom setu, taj deo igre izgubio je 6:2, nije ličio na sebe ni u povoju drugog seta kada je Francuz "pobegao" na 3:1... I tada je krenulo buđenje, nešto je samo "kliknulo" u glavi našeg šampiona, smogao je snage da vrati meč u egal, odvede drugi set u taj-brejke gde je najpre hudinijevski "preživeo" tri meč lopte, a onda režirao filmski "kambek" i još jednu pobedu vrednu divljenja.

U finalu, za peti trofej u Dubaiju, rival će mu biti Grk Stefanos Cicipas (subota, 16).

novak i monfis Foto: Tanjug/Ap
gael monfis Foto: Tanjug/Ap
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Video: Novak je Hačanova deklasirao za polufinale!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    28. februar 2020 | 18:57

    Srdjan, Noletov otac je definitivno u pravu. "Ne igraju oni dobro ,nego Nole igra loše'. Novakov los dan ali je ipak uspeo da ga savlada. BRAVO NOLE!

  • Djole

    28. februar 2020 | 18:55

    Doktoreeee idemoo

  • Sasa

    28. februar 2020 | 17:13

    Mislim da Djokovic dozira igru na turnirima, kad mu treba zapne ili obrnuto.Iako izgubi ostaje prvi.To su kalkulacije uobicajene za sport.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA