≫ 

Đoković održao čas tenisa Cicipasu za 5. trofej u Dubaiju!

Srbin u dva seta bolji od grčkog tenisera za 79. titulu u karijeri

  • 61
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Konačno - pehar za Novaka Đokovića u Dubaiju! Ukupno peti, ali i prvi posle sedam godina, i to nakon što je u ovogodišnjem finalu savladao Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:0 u setovima - 6:3, 6:4!

Bio je ovo peti međusobni duel pomenutih igrača i treća pobeda Đokovića koji je ove godine odigrao ukupno 49 setova, računajući sva takmičenja, i slavio na čak 43.

Na putu do finala Dubaija Novak Đoković je lako savladao Žazirija, Kolšrajbera i Hačanova, ali je u polufinalnom duelu sa Gaelom Monfisom slavio tek posle preokreta sa 2:1.

Đoković je, čini se, mentalno "slomio" Grka u prvom setu gde je uzeo dva najvažnija poena. Prvi u petom gemu kada je spasio brejk loptu, a drugi u osmom kada je iskoristio svoju prvu i poveo sa 5:3. Nedugo zatim je iskoristio i svoju prvu set loptu. Inače, bile su to dve jedine brejk lopte u prvom setu.

Što se tiče drugog, Novak je takođe došao do brejka posle svoje prve prilike - i to smečom i petom gemu (3:2). Zatim se u narednom pomučio i dozvolio Cicipasu da "drop šotom" dođe do dve prilike da vrati svoj servis. Grk je već prvu iskoristio i meč je u tom trenutku počeo da liči na spektakl koji su navijači i očekivali.

Da je s razlogom prvi reket sveta, Đoković je potvrdio u trenucima kada je Cicipas poveo sa 4:3 i imao vetar u leđa od strane publike. Srbin je s nulom izjednačiona 4:4, a onda u 9. gemu drugog seta uzeo još jedan brejk. Potom je usledio servis za pobedu i još jedna titula posle 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.

Ono što je svakako bitno jeste i to da je Đoković zadržao prednos nad Rafaelm Nadalom na ATP listi i njegovo ime će u ponedeljak ostati na prvom mestu.

TOK MEČA:

II SET:

6:4 - KRAJ! Đoković je šampion Dubaija!

5:4 - Sjajan gem Đokovića i novi brejk.

4:4- Da nije u krizi, Novak je potvrdio u narednom gemu koji je sa nulom dobio.

3:4 - Imao je Đoković 30:15 u gemu u kom je Grk servirao, ali je sjajan servis doneo Cicipasu novu prednost na meču.

3:3 - Strašan "drop šot" odigrao je Cicipas za 15:40 i tako stigao do dve brejk prilike. Iskoristio je prvu i izjednačio rezultat.

3:2 - Stiže brejk Đokovića! Smeč za vođstvo pred servis kojim bi trebalo da potvrdi brejk.

2:2 - Nastavlja se "klackalica", jer su oba igrača sigurni na svoj servis.

1:2 - I Cicipas je bio siguran na svoj servis i sa nulom je vratio Novaku.

1:1 - Vratio je Novak ekspresno gem, odservirao svoj prvi as i s nulom izjednačio na 1:1.

0:1 - Poveo je Đoković sa 30:0 na servisr rivala, ali je Cicipas vezao četiri uzastopna poena za prvi gem u drugom setu.

I SET

Novak Đoković, ATP Dubai 2020 Foto: AP/Tanjug

6:3 - Novak stiže do prvog seta! I to najviše zahvaljujući tome što je uzeo dva najvažnija poena na meču. Najpre je spasio brejk rivala, a zatim iskoristio svoju prvu brejk šansu.

5:3 - Evo brejka za Novaka! Sjajan bekhend na 30:40 i Srbin sada servira za prvi set

4:3 - Zadržao je Đoković svoj servis, iako je Cicipas ponovo pretio.

3:3 - Nastavlja se tvrd duel između Srbina i Grka. Novak je pokušao da napadne nekoliko puta, ali Cicipas drži korak i prati ga u stopu.

3:2 - Malo je falilo da Cicipas napravi prvi brejk na meču, ali se Novak spasio u poslednji čas. Puno mu problema zadaje Grk u ovim trenucima, ali Srbin drži prednost.  

2:2 - Novak je dva puta imao prednost, učinilo se da bi mogao do brejka, ali je na 15:30 Grk dobro udarao i dobio na kraju četvrti gem za izjednačenje.

2:1 - Opet je Cicipas bio nezgodan, uspevao da zada probleme Novaku, ali je opet Đoković prevagnuo gem na svoju stranu za vođstvo od 2:1.

1:1 - Brzo je Grk uzvratio Đokoviću, sjajno odservirao i bez izgubljenog poena stigao do izjednačenja. Biće ovo dobar meč.

1:0 - Dugačak prvi gem su odigrali Srbin i Grk, Cicipas je uspeo da izjednači tri puta, ali je Đoković dobirim servisima stigao do prednosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar Pozarevac

    29. februar 2020 | 17:57

    Tako je breeeee Nole najbolji si GOAT

  • Veki

    29. februar 2020 | 18:23

    Hvala Nole,po ko zna koji put,bio si fantastičan,dostojanstven i uspešan.Uživali smo dok smo ponosno navijali za tebe,sedeći u svojim udobnim foteljama a da pritom ničim nismo doprineli imidzu svoje voljene Srbije.Žao mi je što mnogi ne mogu ni toliko već te besramno kritikuju.

  • Pobesneli Sofronije

    29. februar 2020 | 18:42

    Svaka čast Novaku i drago mi je zbog pobede ali gde da gledamo placam super novu a pogasili sve kanale.. Mogo bi bar jedan kanal da preuzme prenose stvarno sramota bitno da se gledaju zadruga i parovi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA