≫ 

Nadal osvojio Akapulko i sprečio Novaka da se odlepi na ATP listi: Sledi paklena borba za 1. mesto!

Rafa osvojio svoju 85. titulu u karijeri, treću u Akapulku, gde je postao dvostruki rekorder

  • 10
Rafael Nadal, ATP Akapulko 2020, Tejlor Fric Rafael Nadal sa peharom iz Akapulka; Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal je osvojio svoju 85. ATP titulu u karijeri, pošto je u finalu Akapulka savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 6:3, 6:2.

Rafa je ovim trijumfom oborio novi rekord Otvorenog prvenstva Meksika, pošto je 2005. godine postao najmlađi teniser u istoriji koji je ovde slavio, a sada je 2020. postao najstariji teniser koji se okitio titulom i tradicionalnim sombrerom.

Nadal je bio siguran na svom servisu u finalu i nastavio je sa sjajnom formom koju je prikazao u Akapulku čitave nedelje, jer nije izgubio ni set. Tako je bilo i protiv 35. tenisera sveta koji mu je bio poslednja prepreka.

U prvom setu mu je dovoljan bio jeda brejk pri vođstvu od 4:3, nakon čega je sigurnim servisima obezbedio vođstvo, dok je u drugom bio još ubedljiviji. Posle početnih 2:2, vezao je četiti gema i obezbedio titulu.

Rafael Nadal, ATP Akapulko 2020, Tejlor Fric Tejlor Fric u finalu; Foto: AP/Tanjug

Ovo je Nadalu bila 3. titula u Akapulku, gde je slavio 2005, 2013. i 2020.

Uz ovu titulu, Nadal je dobio 455 ATP bodova (pošto je prošle godine ispao u 2. kolu i zaradio 45 poena), kao i ček na 372.785 dolara.

Rafael Nadal, ATP Akapulko 2020, Tejlor Fric Rafael Nadal slavi s peharom; Foto: AP/Tanjug

Tako je nastavio trku za Novakom Đokovićem, koji je takođe imao uspešnu nedelju koju je završio titulom u Dubaiju. Tako se nastavlja trka za 1. mesto na ATP listi. Novak je uspeo da napravi malo veću razliku na ATP listi, u odnosu na dosadašnjih 325 bodova ona će od ponedeljka iznositi 370 bodova i očekuje nas zanimljiva borba za 1. mesto na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, koji slede.

U Indijan Velsu i Majamiju ni Novak ni Nadal ne brane veliki broj bodova. Novak u Indijan Velsu brani 90, a u Majamiju 45 poena, a Nadal na oba turnira brani polufinale, što znači po 360 bodova, tako će i u Indijan Velsu i u Majamiju biti viđena otvorena borba za 1. mesto, gde Novak ima blagu prednost zbog manjeg broja bodova koje brani, kao i zbog prednosti koju trenutno ima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA