≫ 

Otkazan Masters u Indijan Velsu: Đoković zbog korona virusa mora da menja plan!

Zbog potvrđenih slučajeva korona virusa u Južnoj Kaliforniji organizatori odlučili da otkažu turnir

  • 11
novak đoković

U južnoj Kaliforniji potvrđeni su slučajevi korona virusa, pa je otkazan je BNP Paribas Open iliti Masters u Indijan Velsu.

Srpski teniser Novak Đoković moraće da menja plan za sezonu, jer je trebalo da nastupi na ovom turniru. Novak je petostruki šampion Indijen Velsa, prvog Masters turnira u sezoni, a na ovom je trebalo da vodi bitku sa Nadalom i oko prvog mesta na listi.

Prošle godine zaustavljen je u trećem kolu od strane Filipa Kolšrajbera rezultatom 4:6, 4:6, tako da bi branio svega 45 ATP poena. Sada mu ostaje da nastavi pripreme za Majami koji je sledeći, ali neće biti lako biti bez takmičarskog ritma dve nedelje.

Lokalne vlasti u Indijan Velsu brinu da bi korona virus mogao u velikoj meri da se raširi i zbog bezbednosti igrača i navijača se ovaj događaj otkazuje.

- Rizik po javno zdravlje je trenutno prevelik. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajedncu od korona virusa - rekao je profesor medicine Dejvid Agus.

FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus U Italiji su već počeli da se otkazuju sportski događaji Foto: Tanjug/AP

- Razočarani smo što se turnir neće održati ali zdravlje i bezednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijam - rekao je direktor turira Tomi Has.

Branilac trojfeja u muškom singlu iz 2019. godine je Dominik Tim, a u ženskom Bianka Andresku.

Video: Masovno bekstvo iz aviona: Nisu hteli da budu u karantinu zbog korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevčanin

    9. mart 2020 | 08:02

    Kako ne razumeš prijatelju, pa Corona je između ostalog i stvorena da izazove ekonomski kolaps većih razmera...

  • Daki

    9. mart 2020 | 07:39

    Drugi termin? Nema šanse.

  • Mane

    9. mart 2020 | 10:21

    Šta da se radi viša sila. Biće još tenisa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA