Korona pomaže Đokoviću da sruši Samprasov rekord: Evo ko su najveći gubitnici, među njima je i Srbin

Neće biti lako igračima narednih nedelja, a na leto sledi velika borba

  • 5
Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

Prvi teniski turnir serije Masters 1000 u Indijan Velsu otkazan je zbog epidemije COVID-19. ATP tur je poput drugih vrhunskih sportskih takmičenja na svetu ugrožen zbog pandemije.

ATP je objavio da neće biti mečeva tokom narednih šest nedelja, a nastavak se očekuje 20. aprila. To znači da su otkazani Master 1000 turniri u Majamiju i Monte Karlu, ATP 500 turnir u Barseloni i ATP 250 turniri u Hjustonu, Marakešu i Budimpešti.

Prekid takmičenja doneo je problem igračima koji su prošle godine osvojili bodove na otkazanim turnirima, jer neće imati priliku da ih brane.

Neki od najboljih tenisera sveta gubitkom bodova doživeće pad na ATP listi. Rodžer Federer je trebalo da brani 1600 bodova na turnirima, ali ga prekid takmičenja neće pogoditi, jer je zbog operacije najavio odsustvo do početka sezone na travi.

Tri igrača iz vrha svetskog tenisa najviše će izgubiti zbog pandemije COVID-19

3. Rafael Nadal - 900 bodova

Rafael Nadal Printscreen: Youtube/Australian Open TV

Posle prošlogodišnjih rezultata na prva tri turnira serije Masters 1000, Nadal je trebalo da brani 900 bodova. Zbog prošlogodišnjeg plasmana u polufinale na dva Masters 1000 turnira branio je 360 poena i 180 na osnovu polufinala ATP 250 turnira u Barseloni 2019. godine.

2. Fabio Fonjini - 1.045 bodova

Fabio Fonjini Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniser je 2019. godine osvojio turnir u Monte Karlu. U polufinalu Mastersa savladao je Nadala koji je 11 puta trijumfovao u Kneževini. U finalu je bio bolji od našeg Dušana Lajovića i sada bi to moglo da mu se "osveti".

Na tri preostala turnira Fonjini je osvojio 55 bodova, što znači da će u nedelji koja počinje 20. imati 1045 bodova manje, piše Sportkeeda.

1. Dominik Tim - 1.600 bodova

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Treći teniser sveta Dominik Tim izgubiće najviše zbog otkazivanja turnira. Prošla godina bila je najbolja u njegovoj karijeri. Osvojio je Indijan Vels, posle pobede u finalu Rodžerom Federom.

Uspeo je da savlada Nadala u polufinalu ATP 500 turnira u Barseloni, a potom i stigne do trofeja. Tim zbog koronavirusa neće moći da brani 1510 ATP poena.

Dušan Lajović

Dušan Lajović Foto: Tanjug/AP

Među većim gubitnicima je i naš Dušan Lajović. Samim tim što je igrao finale Monte Karla prošle godine izgubio je 600 bodova. Na otkazanom Mastersu u Indijan Velsu je prošle godine stigao do drugog kola (25 bodova).

Na Floridi je u Majamiju izgubio u trećem kolu od Nika Kirjosa pa je ove godine ostao bez 45 bodova. U Estorilu ga je Leonardo Majer eliminisao u prvom kolu, pa je ukupno ostao bez 670 bodova.

Podsećamo da je Duci trenutno 22. teniser planete.

Novak Đoković Foto: AP /Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubiće 315 bodova, pa će i posle 20. aprila ostati na prvom mestu ATP liste. Đoković je prošlog ponedeljka započeo 281. sedmicu na vrhu svetskog tenisa, što znači da mu nedostaju još pet kako bi srušio rekord Samprasa od 286 nedelja.

Federer je i dalje neprikosnoven sa 31o nedelja na liderskoj poziciji, ali ukoliko do kraja godine Novak ostane na dosadašnjem nivou, mogao bi da se ozbiljno približi i ugrozi Švajcarca.

Video: Đoković posle Dubaija: Jedan od ciljeva je da ostanem neporažen, evo šta je odlučilo pobednika

(N.N / M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    13. mart 2020 | 14:02

    Po svemu sudeći igraće se na travi..

  • Brana

    13. mart 2020 | 20:35

    Sigurno da korona nece pomoci ni u cemu kakj Novaku tako i ostalima na svetu a Novak je tu gde jeste zahvaljujuci sebi a ne koroni i oborice rekorde kako Samprasa tako i Federera zato sto je najbolji u istoriji tenisa i ni zbog cega drugog.

  • Milos

    13. mart 2020 | 13:12

    Federer je znao da ce se ovo desavati zato je izmislio operaciju da se ne bi izlagao rizicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA