Novak se mučio kada Srbi nisu mogli da osvoje Dejvis kup: Stručnjak opisao ključ Đokovićeve snage

Majstor da ukroti emocije i kada je u teškoj situaciji

  • 0
Novak Đoković

Foto: AP /Tanjug

Teniski analitičar i stručnjak Pol Anakon oduševljen je načinom na koji najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković kontroliše svoje emocije.

Novak je od kraja prošle i s početka ove godine vezao čak 21 uzastopnu pobedu i osvojio ATP Kup i Australijan Open, a ostvario je i pobede na Dejvis kupu koji Srbija nije uspela da osvoji.

Uz to, pobedio je i na turniru u Dubaiju pre nego što je ATP i WTA sezona prekinuta zbog korona virusa, a na putu do titule u Emiratima je sačuvao tri meč lopte Gaela Monfisa u polufinalu.

- Neki igrači su emotivni i dozvoljavaju da ih te emocije obuzmu i postanu teret. Ali Novak je jedan od majstora korišćenja tih emocija da ga pokreću. Mučio se jesenas, kada Srbi nisu mogli da osvoje Dejvis kup, vratio se i pobedio na ATP Kupu, a onda sam se pitao šta će uraditi u Melburnu. Da li će izneveriti posle ATP kupa zbog velikih očekivanja? - pitao se Anakon.

Nije se dugo čekalo, a Novak je u Australiji osvojio rekordnu osmu titulu i svoj 17. Grend slem. Stefanos Cicipas potom u finalu Dubaija jednostavno nije bio dovoljno dobar.

- Imao je "štucavica" sredinom Australijan opena, ali šta veliki igrači rade? Nađu način da se iskontrolišu, vrate i odigraju najbolje. Ne samo da je osvojio titulu, nego je i one pozitivne emocije preneo u Dubai. Spasao je meč lopte protiv Monfisa koji je igrao spektakularan tenis, a u finalu je bio neverovatan.

Novak Đoković

Foto: Nikola Tomić

- Vozio se na emotivnom rolerkosteru toliko dobro i kontrolisao dobre i loše strane emocija, što mu je omogućilo da procveta i pokaže sve talente. Veliki igrači pobeđuju i kada igraju prosečno, ali ne pobeđuju kad igraju prosečno, a njima vladaju emocije - ocenio je Anakon.

Video: Šmekerski gest prvog reketa sveta: Đoković naterao publiku da se pokloni Šarapovoj

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA