≫ 

Nema tenisa na šljaci ove godine: Korona produžila pauzu do 7. juna!

Pozicije na ATP i WTA listi ostaju zamrznute

  • 1
Novak Đokovi - Žil Simon, Monte Karlo

Foto: Getty/ Clive Brunskill

Teniska loptica se, bar kako sada stvari stoje, neće ponovo zakotrljati u skorije vreme. Naime, pauza zbog epidemije korona virusa koja je ranije uvedena, produžena je danas do 7. juna što znači da ove godine neće biti sezone na šljaci.

Podsetimo, ATP i WTA tur su u proteklom periodu već pomerali nastavak takmičenja i to dva puta, prvo za 20. april, zatim i za 2. maj, da bi danas bili prinuđeni na novo odlaganje u jeku epidemije korona virusa širom Evrope.

Novo pomeranje nastavka sezone znači i kraj mogućnosti da se održe veliki turniri u Madridu i Rimu, zatim ženski turniri u Strazburu i Rabatu, kao i muški u Minhenu, Eštorilu, Ženevi i Lionu.

Takođe, kako je saopšteno, trenutne pozicije na ATP i WTA listi ostaju zamrznute.

Ova odluka dolazi samo dan nakon što je Rolan Garos objavio da je turnir koji je bio planiran za 24. maj pomerio za septembar, sedam dana po završetku US opena.

- Izazov koji je pandemija korona virusa stavila pred svet profesionalnog tenisa zahteva više nego ikada tesnu saradnju svih faktora u teniskoj zajednici, posebno kako bi ovaj sport napredovao u najboljem interesu igrača, turnira i navijača. Razmatramo sve opcije kako bismo prilagodili kalendar, imamo nekoliko datuma povratka u razmatranju, mada je sve i dalje nepoznato. Sve dalje odluke biće donesene posle konsultacija sa igračima i rukovodstvima turnira - saopšteno je iz ATP i WTA unije.

(Teleraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA