Zamislite Đokovića i Nadala pred praznim tribinama: Mari najbolje objasnio šta navijači znače tenisu

Iako tu nije mesto "fudbalskoj atmosferi", ima veliki uticaj

  • 0
Rafael Nadal, Novak Đoković Foto: Profimedia

Britanski teniser i brat nekada prvog reketa sveta Endija Marija - Džejmi, teško može da prihvati prazne tribine na teniskim turnirima.

Jedina opcija u kojoj bi mu bilo u redu da se igra pred praznim tribinama jeste ukoliiko nema drugog načina da se ATP tur vrati u normalu.

Džejmi, koji je poznatiji po igranju dubla nego singla, kaže da je igranje pred praznim tribinama "bez duše" i za primer je uzeo dvojicu najboljih asova planete Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

- Ogroman deo sporta su navijači jer prave atmosferu i ono što izvlači poseban trud sportista. Zamislite Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Centralnom terenu Vimbldona bez navijača. Pa to ne bi bilo isto. Nemoguće je da bi izvukli isti nivo tenisa kao da je krcat stadion sa navijačima koji vrište na njih. Ovo nije trajno, završiće se u nekom momentu, ali ćemo očito morati da prođemo kroz kratkoročan bol - kaže Mari za Evening Standard.

Prema njegovim rečima, najmanje dva ili tri meseca će proći pre nego što se pandemija stiša.

- Kad čitate novine i vidite osam nedelja pre nego što virus doživi vrhunac u Ujedinjenom Kraljevstvu, zapitate se šta to znači za sportske događaje u tom periodu. Uvek sam imao nešto čemu se radujem i čemu se spremam, ali sad razmišljam: šta da radim - pita se Mari.

On je dodao i da je razlog što sportisti gube volju da treniraju baš taj što nemaju kojim turnirima da se raduju jer ne znaju ni kada će se ATP tur "resetovati".

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA