≫ 

Imao sam nekoliko farmerica i majica: Federer otkrio kako ga je žena Mirka obukla od glave do pete

Kada se kaže da je Federer "najelegantniji" uglavnom se misli i na udarce na teren u i van njega, ali to nije bilo oduvek tako

  • 2
Mirka Federer Foto: AP/Tanjug

Švajcarac je svoj  stil igre na terenu uz trenere rano formirao i stvorio zamah koji zaista predstavlja uživanje za ljubitelje tenisa, ali je njegov stil van terena izgradila Miroslava Vavrinec.

- Kada smo se "smuvali", shvatila je da imam nekoliko pari farmerica, nekoliko majica, dresove za trening i možda poneki džemper i kaiš - rekao je Federer nedavno za GQ.

Njih dvoje su se upoznali 2000. godine na Olimpijskim igrama gde su predstavljali Švajcarsku i nakon toga je devojka, koja će kasnije postati poznatija kao Mirka Federer, odlučila da promeni stanje stvari.

- Rekla mi je: Zar ne misliš da bi malo trebalo da poradiš na svom garderoberu? Onda su krenule dodele nagrada, ceremonije i pitanje koliko puta možeš da nosiš isto odelo i drugu kravatu? Ali, onda sam stvarno počeo da se bavim time - priča Federer.

Prvi Grend slem turnir je osvojio još davne 2003. godine i od tada ih je nanizao još 19. Ako se tome dodaju i Mastersi i ostale titule, prebaci se brojka 100 zbog čega je Švajcarac prilično popunio svoj ormar u međuvremenu.

- Putovao sam više i išao u druge gradove, sretao zanimljive ljude. Sledeće što vidiđ, gledaš oko sebe, možda je Milano, možda je Njujork, ali primetiš da se svi trude oko oblačenja - priča Federer.

Kako van terena, tako se menjala i "moda" na terenu i u opremi.

- Više smo bili povezani sa ulicom tamo 50-ih, 60-ih i 70-ih. Osamdesete su isto bile takve, a onda je igra postala agresivnija, a patike su počele da se menjaju. Morale su da izdrže nošenje i cepanje, više nisu bile one koje smo mogli da nosimo i van. Imam utisak kao da smo van terena drastično odmakli od tog stila - objasnio je Rodžer.

- Ali svaki put kažem sponzoru koji me oblači, daj da zadržimo vezu sa ulicom. Možda polo majica koju nosim na terenu, može da se obuče i uz farmerice - zaključio je Švajcarac.

Video: Olga se seksi plesom zabavlja u karantinu: Danilovićeva đuskala uz hit pesmu devedesetih

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA