Nije me zanimao Novak, hteo sam da pokažem ćerki Pariz: Vajda je slučajno promenio istoriju tenisa

Neke stvari se prosto dese sudbinski

  • 0
Novak Đoković, Australijan open, Marjan Vajda, Goran Ivanišević, Ulises Badio Foto: Instagram.com/vajdamarian

Trener Novaka Đokovića Marijan Vajda otkrio je manje poznat detalj svoje saradnje sa Novakom koja je do danas izrodila jednog od najvećih šampiona u istoriji "belog sporta".

Slovak je tokom prethodnih 14 godina usmeravao Đokovića na putu do broja 1 na svetu i bio je tu dok je Srbin osvajao svojh 17 Grend slem titula.

Iz sadašnje perspektive sve deluje idealno, ali pre skoro deceniju i po, dok je Novak bio tek još jedan potencijal, do susreta je donekle došlo "usput", jer je Marjan hteo da pokaže Pariz svojoj ćerci.

- Pred Rolan Garos 2006. godine, jedna agencija me je pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. igrač na svetu. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, jer mi je bilo preko glave putovanja, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad svojoj najmlađoj ćerki Nataliji - ispričao je Vajda za slovački "Sport.sk"

- Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener - prisetio se Vajda.

Ova saradnja je potrajala punih 11 godina dok Novak nije osvojio i dugo čekani Rolan Garos 2016. i onda izgubio volju za tenisom i počeo da se bori i sa nedostatkom motivacije, ali i sa povredama.

Definitivni rastanak je usledio 2017. godine sa čitavim timom, a Andre Agasi i Radek Štepanek su u Đokovićevom timu bili privremena rešenja dok se Srbin još "tražio". Vajda se vratio godinu dana kasnije, a Novak je opet počeo da dominira ATP turom.

- Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da teniser vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim. Sve me interesuje, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu - objasnio je Vajda.

Video: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo? Nole pokrenuo pesmu, Vajda se selfirao uz tri prsta!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA