≫ 

Više od 700 profi tenisera pred bankrotstvom zbog korona pauze: Nemamo ušteđevinu, treba nam pomoć

Mnogima će novonastala pauza biti ozbiljan problem u karijeri

  • 15
Tenis Foto: pexels.com

Više od 700 tenisera i teniserki potpisalo je onlajn peticiju koju je pokrenula Gruzijka Sofija Šapatava u kojoj apeluje na teniske čelnike da finansijski pomognu slabije rangiranim igračima i igračicama dok je sezona u prekidu.

Ona kaže da su svi slabije rangirani igrači i igračice (ispod 200. pozicije) zbog pauze usled korona virusa, sada na ivici bankrotstva pošto nema turnira, samim tim ni prilike da zarađuju novac za život.

Ona je na svom tviter nalogu obavestila kolege i koleginice o peticiji, veliki broj njih je podržao njenu inicijativu, ali ostaje veliko pitanje kakva će biti reakcija čelnika Svetske teniske federacije.

- Profesionalni teniseri iz čitavog sveta su prestali da se takmiče, ali dok oni najbolji imaju resurse na izdržavaju sebe i svoje porodice nekoliko meseci, slabije rangirani sad mnogo ispaštaju. Samo mali broj njih može sebe izdržava, a onda da se vrate tenisu kada se sezona nastavi, za tri meseca - kaže se u peticiji koju je potpisala Šapatava, inače 371. igračica na WTA listi.

Napisala je i to da je velika populacija profesionalnih tenisera sada prepušteni sama sebi.

- Slabije rangirani igrači nemaju ušteđevinu i to je teška priča. Obično svi zarađuju sa strane trenerskim ili klupskim angažmanom, ili nagradnim turnirima, ali, u sadašnjoj situaciji, zemlje su u blokadi pa nema načina za dodatni prihod. Nemamo sigurnost, niti se bilo ko brine o nama.

Video: Ovakva guza u karantinu: Ruska plivačica u bikiniju održava formu tokom izolacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svasta

    26. mart 2020 | 21:13

    Evo i ja objavljujem da nemam nikakve ustedjevine,i da o meni niko ne vodi racuna🤦

  • dago 1

    26. mart 2020 | 21:17

    Ovi sportisti su krizi, oni trose milionske iznose kao i mi svoju platu, navikli se na takav zivot. Za hranu im ne treba puno,prezivjece

  • Sibin

    26. mart 2020 | 21:11

    Bas mi je zao,na gradjevinu sirovine!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA