≫ 

Za Stena ne postoji dilema: Novak je najkompletniji igrač današnjice, Federer mu je tek treći

Realan opis stanja Švajcarca

  • 0
Sten Vavrinka Foto: AP/Tanjug

Sten Vavrinka je tokom izolacije vrlo aktivan na društvenim mrežama, ima tu svega i svačega što servira Švajcarac, uveseljava pratioce humorom i šaljivim ispadima, a ima i ozbiljnih tema. 

Jedna je privukla pažnju, pa su i mediji preneli njegova zapažanja, i to na uvek aktuelnu temu, verovatno top temu svetskog tenisa: ko je najkompletniji igrač današnjice?

U igri su, naravno, samo Đokovičć, Nadal i Federer, a prema mišljenju švajcarskog tenisera, Srbin je, u nekoliko stavki, ispred svojih "ljutih" rivala.

Vavrinka smatra da je Nole bez premca kada je reč o odmoru tela, reternu, mentalitetu i fizikalijama, da su to faktori koji ga čine najboljim igračem današnjice, boljim od preostale dvojice teniskih supermena Rodžera i Rafe.

Vavrinka i Novak su dosad igrali 25 puta, uz 19 pobeda srpskog tenisera koji je najteži poraz od Stena zabeležio 2015. godine u finalu Rolan Garosa, posle gotovo savršene partije Švajcarca.

Iza Novaka, na drugo mesto je postavio Rafaela Nadala, čiji mentalitet izuzetno ceni, a tek na trećem svog sunarodnika Rodžera Federera, i dalje neprikosnovenog po broju Grend slem titula.

Volej i bekhend su elementi igre koje Vavrinka najviše ceni kod Federera, tu je Rodžer izuzetno moćan, ali ne dovoljno da bi ga saigrač iz Dejvis kup tima svrstao iznad Srbina i Španca.

Video: Nole zaigrao tenis sa Jelenom, Endi Marej ga izazvao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA