≫ 

Ako ne bude najbolji na svetu, otkinuću svoja j**a: Rečenica koja je najavila Đokovićev uspeh!

Ivanišević otkrio šta mu je Nikola Pilić rekao pre mnogo godina

  • 4
Goran Ivanišević Printskrin: TV Nova

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević, sada jedan od trenera Novaka Đokovića, gostovao je u petak veče u emisiji "Veče sa Ivanovm Ivanovićem" gde je otkrio jednu zanimljivu anegdotu sa početka karijere prvog reketa sveta.

Tačnije, izjavu Nikole Pilića kod kog je Đoković boravio u akademiji i "učio" tenis pre nego što se "vinuo u nebesa" i posao jedan od najboljih igrača belog sporta u istoriji.

Podsetimo, zbog pandemije koja trenutno vlada svetom, Ivanišević se u program uključio putem video poziva, a zatim je otkrio šta mu je Pilić rekao tada za Đokovića:

- Kume, ima jedan mali, ima 14 godina. Moraš da odigraš s njim. Ako taj ne bude najbolji na svetu, ja ću otkinuti svoja j**a.

Pilić je, inače, sa Hrvatskom osvojio Dejvis kup 2005. godine, da bi pet godina kasnije kao savetnik isto ponovio i sa Srbijom u Beogradu.

Uvek je verovao da Đoković može da postane vrhunski igrač, a sam Novak nikad nije "štedeo reči" kada je Pilić u pitanju.

Nikola Pilić Pilić i Đoković 2010. godine Foto: MN Press

- Sjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovek koji je nesebično delio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili oberučke u svoju tenisku akademiju u Nemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom detetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspiriše

- Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelena Genčić pa sve do Nikija kao osnova za sve moje poduhvate. Niki je jedini trener u istoriji tenisa koji je osvojio 5 Dejvis Kupova za 3 različite nacije - govorio je Đoković.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    18. april 2020 | 09:12

    Nole je najveći zato što ima osobine najvecih,srcanost,dusu,upornost,poštovanje protivnika,Tako se rodis,ili imaš talenat ili nemas!

  • Srbin

    18. april 2020 | 08:44

    Pa on je vec najbolji👍

  • bb

    18. april 2020 | 13:19

    - Nema slobode bez ropstva, ona se samo tako može spoznati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA