≫ 

Đoković poslao pismo ATP igračima: Ovo je Noletov plan za one koji nemaju para, stiže 4,5 miliona

Srpski teniser ima jasan plan za spas

  • 14
Novak Đoković Foto: AP /Tanjug

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, kao predsednik udruženja ATP igrača, predložio je način na koji bi se pomoglo slabije rangiranim teniserima koji teško žive jer nemaju prihode od turnira!

Đoković je uputio pismo svim ostalim ATP teniserima, a preneo ga je novinar "Tennis TV" Džon Verthajm.

- Evo šta smo predložili. Najboljih 100 na svetu u singlu i najboljih 20 u dublu će učestvovati u finansijskoj podršci Fonda slabije plasirane teniser. Najboljih pet na svetu doniraće 30.000 dolara, od 5. do 10. mesta izdvojiće 20.000, od 10. do 20. 15.000 dolara, teniseri rangirani od 20. do 50. doniraće 10.000 dolara, dok će oni od 50. do 100. uplatiti 5.000 dolara u fond.

- Najboljih 20 u dublu doniraće 5.000 dolara, totalna suma bi trebalo da bude 1.050.000 dolara. Kada na to dodamo sumu koju bi trebalo da donira ATP, a potom i Grend slemovi, doći ćemo do sume od oko četiri do četiri i po miliona dolara - stoji u pismu i dodaje se:

- Rodžer, Rafa i ja predložili smo da 50 odsto od nagradnog fonda završnog turnira u Londonu (ako se odigra u novembru/decembru) ide u Fond. Ne znamo da li će se odigrati turnir i ako se ne odigra, onda bi isto trebalo da se uradi na AO 2021. godine.

- Ne samo nas trojica, svi koji budemo učestvovali na Završnom turniru ili Australijan openu trebalo bi da doniramo ono što smo osvojili. To je fer način da svi učestvuju.

Kada smo već kod Đokovića, vredi pomenuti da je srpski teniser nedavno završio na naslovin stranama italijanskih medija koji su mu se zahvalili što je donirao pomoć Bergamu u borbi sa korona virusom.

Takođe, ne smemo zaboraviti da je Novak donirao i milion evra Srbiji u iste svrhe.

Video: Ovaj put posebno su obradovali naciju: Srpski sportisti doniraju i pomažu u borbi protiv COVID-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даца

    18. april 2020 | 11:36

    Ја њега обожавам 👏 такође, наравно, јако лепо и од свих осталих играча који помажу. Свака част, солидарност на делу 👌👏

  • DARKO 100%

    18. april 2020 | 09:16

    Ovaj tenis kao da je radna organizacija,to je sport koji zavisi samo od tebe i tvog kvaliteta a ovi sto kukaju nek rade nesto drugo u zivotu ako im tenis neide i nemaju para od njega,ima toliko zanimanja gde bi mozda bili uspesni ali nece fela iz belog sorca i patika,ne bi se ja mnogo sekiro zbog takvih

  • Mira

    18. april 2020 | 14:18

    Imamo divne ljude! I mlade i stare Hvala ti dragi Bože!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA