≫ 

Novak potvrdio spasonosni plan za svetski tenis: Pokrenut milionski fond za slabije rangirane igrače

Ovo je bila "goruća" tema za vreme pandemije, a sada se pokrenula i konkretna akcija

  • 14
novak đoković Foto: MN Press

Slabije rangirani teniseri i teniserke, pričamo o pozicijama od 150. mesta i niže, egzistencijalno su ugroženi zbog pauze usled pandemije virusa COVID-19, toliko da veliki broj njih čak i razmišlja o povlačenju iz tenisa, što bi bio veliki udar na ovaj sport.

Upaljen je alarm zbog njihovog statusa i sa samog vrha teniskih organizacija, mnogi najveći igrači i igračice današnjice su urgirali za podršku toj velikoj grupi igrača, i ona je stigla!

To je otkrio Novak Đoković u instagram razgovoru sa Fabijom Fonjinijem, čije se prvo pitanje na engleskom (dotad komunicirali na italijanskom) odnosilo na inicijativu za pomoć ugroženim igračima.

- Hvala za to pitanje, ima neke priče o tome, o pomoći za te tenisere, primio sam mnogo pozitivnih poruka, pisma zahvalnosti tih tenisera, ali ovo očito nije bila moja inicijativa. Privilegovan sam što mogu da koristim moj top status koji mi pojačava odgovnost prema tim teniserima - rekao je Novak koji se nalazi na čelu Asocijacije saveta igrača.

Novak je podselio lepu vest za sve njih: potvrdio je da je ATP pokrenuo poseban fond iz kog će se sredstva isključivo uplaćivati za potrebe najugorženijih tenisera.

- Ja lično zarađujem dovoljno da i bez tenisa živim narednih mnogo godina, ali takav nije slučaj sa mnogim drugim igračima. Bilo je u poslednje vreme mnogo priče sa menadžmentom ATP-a, kako da im pomognemo, tako da je ATP otvorio fond pa će igrači moći da primaju donacije sa različitih strana. ATP je već donirao određenu svotu, nije malo, ne mogu reći koliko. Grend slem takođe, kao i ITF (Svetska teniska organizacija), nekoliko miliona dolara je u pitanju, i to samo od ove tri organizacije, neću da kažem koliko, biće reči o tome u saopštenju - ispričao je Novak.

Pozvao je naš as svoje dobrostojeće kolege da doprinesu, koliko ko može, uz akcenat da ne bi trebalo nikoga pritiskati da uplati novac.

- Igrači mogu da doprinesu koliko mogu, pričao sam sa Rafom i Rodžerom o tome, pričali smo koliko bi igrači po renkingu mogli da uplate. Teško je igrače terati na tako nešto, postoje različita mišljenja, pa pozivam sve koji vole tenis, koji žele da ovaj sport opstane, da pomognu. Nismo svi svesni koliko je teško tim tenisirima da se bore i da opstanu. Znam već da mnogi razmišljaju da prekinu karijeru, jer nemaju sponzore, niti federaciju iza njih. To je važna tema za naš sport, moramo da razmišljamo kako da širimo bazu, animiramo dolazeće igrače. Ono što moramo da radimo je da doniramo u taj fond imislim da bi igrači trebalo da pokažu jedinstvo i da se ujedine oko pomoći tim igračima.

Video: Đoković: Nisam za vakcinaciju protiv korona virusa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA