≫ 

Federer potpaljuje veliku revoluciju: Vreme je da se spoje muški i ženski tenis

Njegova reč ima težinu

  • 1
Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Fedeer pokrenuo je polemiku jer veruje da je sada pravo vreme da se spoje muški i ženski tenis.

- Samo se pitam... jesam li jedini koji misli da je vreme da se muški i ženski tenis spoje i istupe jedinstveno - upitao je Federer na Tviteru.

Pojasnio je potom da nije reč o jednokratnom rešenju zbog krize, već da zamišlja spajanje vodećih organizacija - Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske asocijacije (WTA).

- Ne zamišljam spajanje takmičenja na terenu, već spajanje dva upravna tela ATP i WTA koja nadgledaju muški i ženski profesionalni tur - naveo je Rodžer.

On smatra da bi to imalo više prednosti, a da je jedna od njih jasnoća takmičenja, ali i to što bi praćenje mečeva bilo lakše. Dok striming muškog dela tenisa prati Tennis TV, za ženski deo je zadužen WTA TV.

- Tako i ja mislim, malo je zbunjujuće za navijače da imaju dva različita sistema renkinga, drugačije logoe, sajtove i kategorije turnira - ističe Federer.

Švajcarac smatra da je ovo trebalo da se desi i ranije, ali da je i sada pravi trenutak.

- Ovo su teška vremena za svaki sport i možemo iz ovoga da izađemo sa dva oslabljena tela ili jedno ojačano - uveren je švajcarski as.

Video: Zanimljiv program uživo: Najpoznatiji teniseri sveta u razgovoru na Instagramu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA