Pričao je da mu je Nole uništio karijeru: Ne plašim se penzije, nekad sam i pobeđivao "trojku"

Po onome kako je odigrao polufinale Australije protiv Rafe, mogao je i više

  • 1
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Francuski teniser Žo Vilfred Conga kaže da ne žali što je igrao u eri Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Da njih trojice nije bilo, ne bi bilo ni istorije tenisa kakvu poznajemo danas jer su Đoković, Federer i Nadal vlasnici čak 56 Grend slem titula iz poslednjih 17 godina.

Conga je više puta rekao kako je Đoković "najviše kriv" što mu je od samog početka i finala Australijan opena 2008. "upropastio karijeru". Međutim, sada kada ima punih 35 godina, Žo tvrdi da se ne plaši penzije.

- Uopšte ne! To je logičan sled stvari. Ja sam jedan od onih koji tvrde da je život ciklus i ja sam imao svoje vreme, nadam se da ga imam još malo. Ali u suprotnom, radiću nešto drugo što će me ispunjavati - rekao je Conga za francusku televiziju.

Conga je trenutno u karantinu u Švajcarskoj, a u poslednje vreme se posvetio stvaranju "All in Academy", teniske akademije.

- Ne počinjemo svi sa iste polazne tačke. Osećam kao da sam ja iskoristio većinu svojih mogućnosti. Neki ljudi bi rekli da sam mogao da postignem i više, ali kada sam bio u malom selu Savinj l'Evek blizu Le Mana i da mi je neko ponudio papir sa desetinom onoga što sam uradio, potpisao bih odmah - kaže Conga.

Sada kaže da još uvek želi da proživi neke od emocija na terenu kao pre pandemije korona virusa.

- Ja sam od onih što vide čašu kao polu-punu. Bio sam u prilici da igram protiv njih trojice, nekad čak i da ih pobeđujem u velikim trenucima! Svaki susret sa njima je bio kao finale. Federera sam gledao i na televiziji. On je jedan od sportista koji me je pokretao. A onda kada shvatite da ste u istom hodniku i da ulazite na teren sa tim legendama, to je nešto neprocenjivo - zaključuje Conga.

Video: Đoković razbio Congu sa 3:0 u setovima

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    27. april 2020 | 12:27

    Cuj! Nole mu unistio karijeru! Pa on sam sebi unistio karijeru... kakav luzer. Mrš!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA