≫ 

Vavrinka zbog korone razmišlja i o završetku karijere: Sve je moguće...

Možda, kada se tenis jednog dana nastavi, ovaj sport bude siromašniji za jednog od najvažnijih aktera u poslednjoj deceniji

  • 1
Sten Vavrinka Foto: AP/Tanjug

Pauza koja je na snazi u svetu sporta zbog pandemije virusa COVID-19, i koja će trajati još mesecima sve dok se situacija ne stabilizuje u potpunosti, velikom broju aktera u sportu remeti planove u karijeri.

Neki od njih, kao što je Sten Vavrinka, biće možda primorani da završe karijeru usled godina, ali i činjenice da će zbog korona virusa biti sprečeni da se oproste na turnirima koji su otkazani sve do septrembra.

O takvom scenariju već sada razmišlja odlični Švajcarac, trostruki Grend Slem šampion, koji je u martu napunio 35 godina.

- Sve je moguće, kao i to da se možda do kraja godine neće igrati tenis - kaže Vavrinka o mogućem postpandemijskom scenariju za francuski "L'Equipe", prenose švajcarski mediji.

I mečevi bez publike, kako kaže, biće rizični za igranje.

- Da biste organizovali turnir potrebno je minimum 50 ljudi, čak i da budemo igrali bez navijača, opet će biti mnogo ljudi.

Na pitanje da li razmišlja o kraju karijere zbog novonastalih okolnosti, Švajcarac nema pravi odgovor.

- Svi, ne samo ja, trebamo da sednemo i dobro razmislimo. Moramo da preispitamo situaciju. Da li ću da završim karijeru? Znam samo da sam opušten zbog toga, ne stresiram se. Uživam u igri sa ćerkom i to me ispunjava. Od kada sam krenuo da igram tenis, cilj mi je bio da nikad ne žalim za bilo čim kad prekinem,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA