≫ 

Bivši Đokovićev trener: Kad je Nole ok u glavi, ni "elegantni" Federer ne može da mu priđe

Martin je naveo i šta izdvaja Srbina od ostalih

  • 0
Tod Martin, nekadašnji Đokovićev trener Foto: Printscreen Youtube

Bivši trener Novaka Đokovića Tod Martin smatra svog nekadašnjeg učenika najboljim u istoriji "belog sporta", posebno kada je ovaj glavom potpuno u tenisu.

Martin je u razgovoru za Tenis 365 otkrio između ostalog i da bi voleo da gleda današnju "veliku trojku" protiv nekih starih asova, ali i da se Pitu Samprasu često spočitava borbeni duh dok se ističu njegov jak servis, forhend i atletske sposobnosti.

Kada je reč o fizikalijama, tu pak Đoković odnosi pobedu po Martinovom mišljenju.

- Rodžer, estetski gledano ima najlepšu igru. Lepo izgleda kada servira, lepo riternira, napad, odbrana... Sve što radi izgleda stvarno elegantno - kaže Martin za Tenis 365.

Đoković se velikim rivalima u Federeru i Nadalu priključio 2007. godine i sa njim formirao "veliku trojku" koja je osvojila 56 Grend slemova.

Sva trojica su oborila rekord Pita Samprasa, sva trojica su pri vrhu po broju nedelja na "broju 1" i kada igraju na vrhuncu dele ih zaista nijanse.

- Što se mene tiče, kad je Novak u redu, kada ima samopouzdanja i kad se oseća komforno fizički i ako je fokusiran, ja nisam video nikoga ko je više nepobediv od njega. Čovek je igrao tenis bolje od bilo koga u istoriji, po mom mišljenju - tvrdi Martin.

Tod je priključen timu Đokovića tokom 2009. i 2010. godine kako bi pomogao Srbinu da napreduje na polju voleja i servisa. Nije išlo i saradnja nije potrajala, a Novak je svoj katalizator za napredak našao u ishrani i pobedi u Dejvis kupu.

- Njegove atletske sposobnosti su sa druge planete. Njegov ritern je daleko bolji od bilo čijeg drugog riterna, mislim daleko bolji. Niko nije vratio toliko loptica i neutralisao toliko dobrih servisa - kaže Martin i dodaje.

- Kada je fokusiran ima taj "idem da probijem zid od cigala" mentalitet. Nije uvek usredsređen, ali kada jeste, a videli smo duge periode kada je bio, onda ne mora da igra sjajno. Toliko je jak borac i izgara u tome - objašnjava bivši trener srpskog asa.

Video: Novak Đoković sa Jelenom najmlađima čitao knjigu o najvećem čoveku u istoriji - Tesli!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA