Izgovore uvek nađeš, ali zbog njih nećeš pobediti: Toni o ključnoj lekciji kojoj je naučio Nadala

Biće još vrhunskog tenisa od BIka sa Majorke

  • 0

Stric i bivši trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni kaže da karijera slavnog Španca nije ni blizu gotove.

Iako se još pre petnaestak godina spekulisalo da Nadal neće imati posebno dugu karijeru zbog agresivnog stila igre i trošenja kolena, Rafa je tu i još uvek dominira.

- Rafa ima još tri ili četiri godine tenisa, lagano, dok god ga povrede zaobiđu, a on ostane motivisan i željan da pobeđuje. Ne mogu ni da zamislim Rafaela da je na ATP turu i da igra čisto da bi igrao, da mu nije bitno hoće li pobediti ili izgubiti - kaže Toni Nadal za Super Deportivo.

On dodaje i da Federer još uvek igra upravo zbog činjenice da mu ide dobro i da osvaja titule ili je u konkurenciji za njih.

- U životu nikad nisam voleo da slušam nekog kako se žali, jer sam shvatio da ljudi koji kukaju, to su obično oni koji najmanje žele da urade nešto da promene svoju situaciju. Oni koji hoće napred, oni se obično ne žale mnogo - ističe stariji Nadal.

Toni je sarađivao sa Rafom sve do 2017. godine i kaže da je sve dok su radili zajedno pričao Rafi da ne traži izgovore.

- Uvek ćeš ih naći, ali to ne znači da će ti oni pomoći. Izgovor ti nikad neće pomoći da dobiješ meč - rekao je Toni sa kojim je Nadal osvojio 16 od 19 Grend slem titula.

Video: Zanimljiv program uživo: Najpoznatiji teniseri sveta u razgovoru na Instagramu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA