≫ 

Novak želi da igra do 40. godine: Oboriću Federerove rekorde, igraću samo najveće turnire

- Ali i one koji mu znače - istakao je srpski teniser

  • 1

Dok je razgovarao sa američkim novinarom Grejemom Bejsindžerom, koji ga je pre pandemije posetio u Beogradu, najbolji svetski teniser Novak Đoković "nije bežao" od pitanja da li će oboriti gren slem rekord.

Podsetimo, njega drži Rodžer Federer sa 20 osvojenim gren slemova, Rafael Nadal ima 18, a Đoković jedan manje od Španca.

- Uvek verujem u sebe, imam samopouzdanja. Mislim da imam da odradim još neke stvari u ovom sportu. Verujem da mogu da osvojim najviše grend slemova i da oborim rekord po broju nedelja na ATP listi. To su mi glavni ciljevi, ali nisu jedina stvar koja me svakodnevno motiviše, to je više moj lični napredak - rekao je Đoković.

A na pitanje da li će igrati do 40. godine, Đoković je dodao:

- Pazi, ne verujem u limite. To su samo iluzije i ego vašeg uma, želim da igram još dugo, ali znam da ću istovremeno morati da održavam iste principe i da održavam svoje telo, um.

- To mora da bude sinergija sa mojom porodicom i svestan sam da tempo i broj turnira koje ću igrati da će se uskoro smanjiti, neću igrati toliko mnogo i putovati. Možda ću igrati sa 40, ali ću se fokusirati na najveće turnire i one koji mi najviše znači.

Podsetimo, Đoković je u razgovoru sa Bejsindžerom otkrio i sklonište u kom se krio tokom bombardovanja.

Video: Šta je izgovarala u čuvenom meču na Vimbldonu dok je ljubila krst kad je Federer imao dve meč lopte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA