Kirjos može da pobedi svakoga bilo kad: Novakov trener nahvalio kontroverznog Australijanca

Veruje da može do Grend slema, ali tu samo talenat ne pomaže dovoljno

  • 2
Nik Kirjos Novak Đoković Djokovic Foto: Profimedia/SIPA USA, Tanjug/AP

Goran Ivanišević, trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića podržao je Australijanca Nika Kirjosa na putu ka Grend slem tituli.

Ivanišević je u razgovoru sa Todom Vudbridžom konstatovao da Kirjosov talenat nikad nije bio pod znakom pitanja, ali će morati da svoje bitke traži i vodi u igri, a ne mimo nje.

- Imao je problema u sebi, za sebe je najgori i znam kako se oseća. Bori se sa 100 ljudi, a ponekad hoće da dokaže nešto što je nemoguće dokazati - rekao je Ivanišević.

Australijanac je od prošle godine ušao u kavgu sa Nadalom i Đokovićem i mada je pokazivao da može da pobedi svakog iz "velike trojke", često je ispadao rano na turnirima.

- Nema smisla pričati o njegovom talentu jer je jedan od najvećih. On je tip koji može da osvaja Grend slemova i pobedi bilo koga svakog dana. On je, po mom mišljenju, najbolji server u igri - pohvalio je Ivanišević Kirjosa.

Trenutno 40. teniser svetske rang liste je osvojio šest titula, ali i stizao samo do četvrtfinala Grend slemova, uprkos kvalitetima koje mnogi čekaju da vide.

- Može da radi sa lopticom šta god hoće. Postaje sve bolji i bolji i iskreno, jednog dana će žalii ako ne bude mogao da se promeni. Jer, kada je igrač tako talentovan, a ne uspe da osvoji Grend slem, ot je šteta za tenis. Nadam se da će se promeniti jer je u suštini dobar momak, pa je tenisu potreban Nik Kirjos i obrnuto - istakao je Ivanišević.

Video: Ovo je Đokovićeva ishrana: Ne jedem po 16 sati već godinu i po dana, mnogo bolje se osećam

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA