≫ 

Kreće srpski tenis: Turniri za seniore počinju od 30. maja

Takmičarski odbor TSS će raspisati konkurs za organizaciju ovih turnira, a kalendar takmičenja ce biti objavljen do kraja nedelje

  • 1
Olga Danilovic Foto: ATA Images

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je danas da će od 30. maja startovati TSS TOUR, serija turnira za seniore i juniore sa novčanim nagradama.

ITF i "Tennis Europe" su doneli odluku da se pocetak takmičenja na međunarodnim turnirima u svim konkurencijama odlaže do 31. jula, a kako je saopšteno iz TS S, radna grupa koju je formirao predsednik Teniskog saveza Srbije u saradnji sa stručnim i takmičarskim odborom donela je mere koje bi trebalo da igračima omoguće da prevaziđu situaciju u kojoj se sada nalaze.

U konkurenciji seniora od 30. maja startuje serija od šest turnira koji će se igrati za novčane nagrade, a fond nagrada za muškarce iznosi 2.550 evra, dok je za žene 1.835 evra.

U žrebu za glavni turnir biće 28 igrača, a za kvalifikacije 64, a osam najboljih u obe konkurencije nastupaće na Mastersu koji će se igrati od 14. do 16. avgusta na terenima Teniskog centra Novak.

Pored seniora, TŠ će organizovati i seriju ciklusnih turnira (tri turnira i Masters) u konkurencijama od 12 do 18 godina, a i ova serija turnira kreće od krajem maja, dok je Masters za ove cikluse predviđen od 17. do 19. jula.

Video: Ovo je Đokovićeva ishrana: Ne jedem po 16 sati već godinu i po dana, mnogo bolje se osećam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA