Nadal: Federer je najbolji, ali protiv Đokovića je najteže

Toni Nadal, stric španskog tenisera, stiče da je protiv Švajcarca uvek postojao plan i taktika, ali ne i pred mečeve protiv srpskog tenisera koji je bio nepredvidiv

  • 2
Toni Nadal, Rafael Nadal Toni Nadal i Rafael Nadal sa peharom Rolan Garosa; Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Stric Rafaela Nadala, Toni, dao je intervju u kojem se uključio u debatu ko je najbolji teniser svih vremena. Interesantno, Toni je dao glas Rodžeru Federeru, a ne svom bratancu koga je trenirao od početka karijere do 2017- godine.

- Federer je fantastičan igrač, volim da ga gledam. Da nisam stric i Rafin trener, voleo bih da osvoji svaki turnir. On je elegantan, ali i produktivan. Da li je najbolji svih vremena - to je teško pitanje, a mislim da je najbolji igrač današnjice - kazao je Toni Nadal.

Toni je otkrio i zašto je Rafi uvek bilo teško u duelima sa Đokovićem nego sa Federerom, o čemu svedoči i podatak o međusobnim susretima. Nadal protiv Federera ima pozitivan bilans od 24:17, dok protiv Novaka ima negativan skor 26 pobeda i 29 poraza. Reči njegovog strica objašnjavaju zašto je to tako.

- Za nas su mečevi sa Đokovićem bili teži nego sa Federerom. Nije reč o tome ko je bolji, već o tome da smo protiv Federera imali plan kako da pobedimo. Znali smo šta treba da radimo. Sa Đokovićem nikada nismo bili sigurni šta će on da igra, kakav će mu biti pristup. Priprema nam je bila teža - rekao je Toni Nadal.

Video: Đoković opisao kako izgledaju susreti sa Federerom i Nadalom u svlačionici posle međusobnih mečeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    19. maj 2020 | 16:24

    Koliko du to stipse

  • Da

    19. maj 2020 | 21:22

    Naravno da je najbolji, kad protiv njega mozes da se pripremis i lakse pobediš nego Djokovica koji je gori ali tezi da se pobedi, ako razumes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA