≫ 

Đoković "iz senke" vodi veliku bitku za Srbiju: Švajcarci pišu da želi da okonča nezavisnost Kosova

Srpski teniser zna odakle potiče i veliki je nacionalista i patriota i zato ne čudi njegovo interesovanje za Kosmet

  • 21
Novak Đokovic, nema predaje Foto: Telegraf

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je nedavno da će uskoro biti otvoren konzulat u Monaku i podsetio da je počasni konzul naše zemlje u toj zemlji stric Novaka Ðokovića, Goran

Dačić je kazao da je Srbija treba da u diplomatiji što više ” koristi svoje brendove” kao što je srpski teniser i otkrio da Novak ima ulogu "iz senke" u borbi protiv nezavisnosti Kosova, jer mnogi svetski državnici pitaju za njega, a dobijaju na poklon i lopticu ili reket sa njegovim potpisom.

- Novak je uvek pitao šta možemo da uradimo, radovao se svakom povlačenju priznanja Kosova. Mnogi svetski državnici su me pitali za njega, a ja sam ga zvao da im pošalje lopticu ili reket sa autogramom - rekao je Dačić.

Podsetimo, teniska reprezentacija Srbije burno je proslavila osvajanje ATP kupa u Australiji u januaru.

Novak Đoković je snimio delić atmosfere u svlačionice, u kojoj je zagrmeo i "Vidovdan", a zatim i "Luda po tebe", uz začikavanje Dušana Lajovića, koji je nosio opremu koja je podsećala na bugarsku zastavu zbog rasporeda boja.

Video: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo? Nole pokrenuo pesmu, Vajda se selfirao uz tri prsta!

Nakon toga Ambasador takozvane države Kosovo u Bugarskoj Edon Cana putem društvene mreže Tviter napao je jednog od najboljih tenisera ikada, Novaka Đokovića.

Ono što je isprovociralo Albanca jeste proslava srpskih tenisera nakon osvajanja ATP kupa i pevanje čuvenih srpskih pesama.

Novak je i ranije pevao Vidovdan, a poznato je i da je ponosan na svoje korene sa Kosova.

Video: Novak Đoković peva Vidovdan na Zvezdinoj utakmici

I Novakov otac Srđan je nedavno u intervjuu za Telegraf poručio da je Kosovo za Srbe sveta srpska zemlja, kao što je za Jevreje Jerusalim i da nikada ne smemo da se odreknemo Kosova, jer smo se onda odrekli svog identiteta i istorije, kao i da će Kosovo uvek biti srpsko.

I sam Novak iz senke vodi bitku i daje doprinos u lobiranju i diplomatskoj borbi. Podsetimo i da je nedavno njegova majka Dijana otkrila da je bio na meti albanskih terorista, nakon što se usprotivio jednoglasnoj nezavisnosti Kosova 2008. godine, pa su ga svojevremeno na jednom velikom turniru čuvali specijalci jer je postojala opasnost da mu je život bio ugrožen.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, o Kosovu kao srpskom Jerusalimu

Švajcarski Blik posebno se bavio ovom temom i istakao u naslovu da Novak želi da okonča nezavisnost Kosova, pozivajući se u tekstu na pomenutu izjavu Ivice Dačića o Novakovoj ulozi u diplomatskoj borbi.

Nema sumnje, ovaj Novakov potez će naići na simpatije ljudi u Srbiji, jer se nikada nije stidio srpskog porekla i uvek je ponosno pronosio slavu Srbije u svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    20. maj 2020 | 15:20

    Ljudina u svakom smislu!

  • marko ch

    20. maj 2020 | 15:53

    Citam ovde u Svajcarskom novinama sta pisu svajcarci i stekao sam zakljucak posle 30 god boravka ovde da su ipak primitivci i tupav narodPozzz braci u Srbiji

  • Ajdemi

    20. maj 2020 | 16:41

    Mogu da pisu sta hoce a i sami znaju da je NOVAK CAR ja licno imam dilemu: ne znam da li je bolji teniser ili covek?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA