Nadal je kao bolid F1: Bivši šampion Rolan Garosa kaže da ni lud ne bi pomislio šta će Rafa osvojiti

Bivši šampion Rolan Garosa u dublu Anri Lekont kaže da je Rafael Nadal poput bolida Formule 1

  • 0
South Africa Federer Nadal Exhibition Foto: Tanjug/AP

Španac iz godine u godinu ponešto menja ili dodaje svojoj igri, tako da i sa skoro 34 godine (puni 34 3. juna) može komotno da stiže do završnica Grend slemova i osvaja ih.

- Kad pomislite, 12 Grend slem trofeja na Rolan Garosu za 15 godina, ne biste mislili da je to moguće. Kad bi vam neko to rekao, kazali biste mu: ti si lud - kaže Lekont za Stats Perform.

Lekari i stručnjaci su tokom prvih godina Nadalove karijere mislili da neće potrajati dugo zbog kolena i trošenja tokom mečeva.

Umesto toga, osvojio je 19 Grend slem trofeja i sa 209 nedelja na čelu ATP liste jedan je od najboljih u istoriji "belog sporta".

Toliko titula i oko 120 miliona evra zarade samo od turnira, svakako ne bi bilo da nije bilo i njegovog prilagođavanja, pošto je Rafa prošao kroz nekoliko dužih odsustava sa ATP tura.

- Ono što me zapanjuje, jeste kako je evoluirao fizički, kako je promenio svoju igru i napredovao. Volim da ga poredim sa timovima Formule 1 koji svake godine proizvode novi bolid, svake godine dolazi i igra na drugačiji način i prilagođava se. Radi na servisu, desnoj ruci, levoj i uvek menja ponešto - objasnio je Lekont.

Video: Kakav tata, takav sin: Stefan Đoković forhendovao lopticu preko ograde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA