Novakove nekretnine do 33. rođendana: Vila na jezeru i kraljevski penthausi s neprocenjivim pogledom

Ono što je stekao napornim radom i velikim sportskim uspesima, pameno ulaže u luksuzne nekretnine

  • 31

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas puni 33 godine, a već sada ubraja se među najbolje ikada u istoriji ovog sporta. Uzbudljivu karijeru i veliki broj značajnih trofeja prati i adekvatan bankovni saldo, pa je Novak sa zaradom od 131 miliona evra na turnirima, vodeći u istoriji. Pride je 55. na Forbsovoj listi bogataša.

Nije tajna da Srbin voli i da troši, a ogroman novac koji je zaradio od tenisa obožava posebno da ulaže u luksuzne nekretnine. Otuda Novak ima raskošne stanove i kuće u Monte Karlu, Njujorku, Majamiju, Beogradu, Tivtu, a poseduje i velelepnu vilu u srcu Srema, na obali Pavlovačkog jezera.

Novakova baza i mesto gde provodi najviše vremena je Monako. Dobra klima, tereni, poreske olakšice... sve su to motivi da se odluči na život u čuvenoj kneževini na Azurnoj obali. Na jednoj od najprestižnijih lokacija u Monte Karlu, Nole ima stan sa kraljevskim pogledom, a komšije su mu poznate sportske face poput Karoline Voznijacki i Luisa Hamiltona.

Novak ima nekretnine i u SAD. List "Wall Street Journal", je 2017. godine objavio da je Đoković kupio u Njujorku na Menhetnu dve stambene jedinice ukupne veličine od 185 kvadrata, a procena je da je za to zadovoljstvo izdvojio 5,4 miliona dolara (5 miliona evra). Zanimljivo i tu ima slavnog komšiju, Kristijana Ronalda.

Negde u isto vreme kada je kupio stan u Njujorku, Đoković je kupio i stan u Majamiju u elitnom naselju "Ejti seven park" na obali Majami Biča, takođe u zgradi koju je dizajnirao italijanski arhitekta Renco Piano. Đoković je za ovo zadovoljstvo izdvojio 6 miliona evra.

Najbolji tenser sveta ima svoj kutak i u rodnom Beogradu, gde je kupio stan u elitnom naselju "West 65". Pojedini mediji pisali su da je Novak penthaus od 250 kvadrata u ovom naselju platio 545.000 evra, kao i da ima 100 kvadrata terase sa bazenom i tri garažna mesta.

Đoković poseduje i stan u elitnom naselju Porto Montenegro u Tivtu, koji mu služi za krstarenja po Jadranu. Prema pisanjima medija, stan vredi oko 2,2 miliona evra, a renoviran je nakon rođenja sina Stefana, kako bi i Novakov naslednik dobio svoj kutak.

Na kraju tu je i vila u Sremu kraj Pavlovačkog jezera koja je još u izgradnji. Kutak porodice Đoković ima 1.200 kvadrata i bazen, a zanimljivo da su cene placeva u ovom mestu posle saznanja da Đoković tu gradi vilu, skočile nekoliko puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posteni

    22. maj 2020 | 16:15

    Bolje objavite nekretnine nasih politicara i njihovih porodica i rodjaka . Novak je to sve posteno zaradio.

  • 😷😷😷😷😷

    22. maj 2020 | 15:07

    Zaradio posteno pa neka ima,zasluzio je.

  • Jelena

    22. maj 2020 | 21:05

    Pošteno je zaradio bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA