≫ 

Džumhur osvojio humanitarni turnir na Kalemegdanu i prosledio novac za "Sofijin prvi korak"

Teniseri započeli svoje igranje humanitarnim akcijama

  • 1
Damir Džumhur sa čekom na milion dinara Printskrin: Youtube/sportklub

Teniser iz BIH Damir Džumhur osvojio je humanitarani teniski turnir "SK Soker kup" na Malom Kalemegdanu, a ček od milion dinara prosledio je Fondu za Sofijin prvi korak.

Podsetimo maloj Sofiji Markuljević potrebna je vakcina od 2,1 milion dolara kako bi se izlečila od retke spinalne misitrofije. Zbog toga je 25. marta pokrenuta humantarna akcija u kojoj je do sada skupljeno oko 670.000 dolara.

Teniser iz BiH je u finalu savladao našeg asa Filipa Krajinovića sa 4:3 (7:4), 4:3 (7:5). U borbi za treće mesto Marko Miladinović je iznenadio Lasla Đera - 0:4, 4:1, 4:1.

- Posebno mi je drago što sam osvojio humanitarni turnir. Odlučio sam da podržim akciju za Sofijin prvi korak. Poznajem njenog oca Stefana... U finalu smo odigrali dobar meč Filip i ja - naglasio je Džumhur.

Filip je u prvom setu brzo izgubio svoj brejk, ali je uspeo posle 1:3 da stigne do 3:3, ali ne i da povede u setovima. U drugom setu je vodio sa 2:0, a u taj-brejku je ispustio 4:2.

- Bilo je fantastično, a Damir je zasluženo pobedio. Nadam se da ćemo se opet okupiti - istakao je posle finala Krajinović.

U polufinalu je Džumhur nadigrao Milovanovića sa 4:2, 4:0, dok je Krajinović uspeo da nadmudri Đerea sa 4:3 (7:4), 0:4, 4:1. Čini se da je srpski derbi prelomnjen u prvom setu, kada je Laslo ispustio vođstvo od 3:0.

Inače, u egzibicionom meču je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nenad Jestrović savladao trenera Partizana Savu Miloševića sa 4:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA