Tenis u neviđenim uslovima: Evo kako će izgledati US Open i koje promene Novak može da očekuje

Igrači će morati da se pozdrave sa dosadašnjim beneficijama

  • 7
US Open Tennis Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP

Već sada je jasno da će US Open biti prvi teniski Grend slem koji će se igrati nakon krize sa korona virusom. Zbog pandemije je već otkazan Vimbldon, dok je Rolan Garos pomeren za kraj septembra, ali US Open bi trebalo da se održi po rasporedu, s početkom 31. avgusta.

Međutim, kako piše Njujork Tajms, predstojeći turnir će se igrati u do sada neviđenim uslovima. Prema rečima predsednice Tensikog saveza SAD-a Stejsi Alister, organizatori će u saradnji s kompanijom Emirejts, jednim od glavnih sponzora turnira, organizovati čarter letove za igrače s polascima iz Pariza, Beča, Frankfurta, Buenos Ajresa, Dubaija i još nekih gradova.

Pre nego što se ukrcaju u avione, igrači će morati da pokažu potvrdu da nisu zaraženi korona virusom. Na mečevima će moći da imaju samo jednog člana svog stručnog štaba na tribinama, a s njima će u Njujork moći da putuje maksimalno četvoro ljudi. Razmatra se i opcija da turnir zaposli nekoliko fizioterapeuta i masera da igrači ne moraju da vode svoje.

Neće biti ni linijskih sudija. Umesto njih bi se koristio "houk-aj" sistem, koji i sada postoji na turnirima u vidu provera koje igrači mogu da zatraže tri do četiri puta po setu. Ali, njegova funkcija će biti modifikovana tako da će kompjuterski glas preko zvučnika kroz nekoliko sekundi uzvikivati "aut" ako je loptica poslata van terena.

Pored toga, neće biti ni klinaca sakupljača loptica već će taj posao raditi odrasli kako bi se zaštitilo zdravlje najmlađih. Svlačionice će biti proširene i ventilacija pojačana, a igračima koji imaju slobodan dan će pristup turniru biti strogo ograničen.

Gledalaca na tribinama, naravno, neće biti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    1. jun 2020 | 10:17

    No1e je rekao da će pokušati biti neporažen što je duže moguće u 2020. godini...Izgleda da će cele godine tako i biti...Recimo počne se sa turnirima u Julu ili Avgustu...Lagano će to da ostvari do Novembra...

  • pera

    1. jun 2020 | 10:22

    Ako sakupljači budu stariji to odmah dalje implicira da je verovatnoca veca da se zaraze. Po svemu sudeći naučna istrazivanja nisu onda dobra, pošto su mladji ti koji su bezbedni da se zaraze Korona virusom. Sve je ovo jedna velika igra i test. Ono pravo nam tek stupa na scenu, robotika ce se uvesti u potpunosti.

  • Ajdemi

    1. jun 2020 | 09:54

    Ako je tako bolje da se ne igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA