≫ 

Šok u teniskom svetu: Federer završio sezonu zbog neočekivane operacije, da li je ovo kraj karijere?

Federer je tokom ove godine odigrao samo jedan zvaničan turnir – Australijan open, gde je ispao u polufinalu od Novaka Đokovića.

  • 14
Rodžer Federer Foto: AP/Tanjug

Rodžer Federer, švajcarski teniser, objavio je da je bio primoran da se podvrgne još jednoj operaciji kolena, iako je delovalo da je oporavak išao kako treba.

- Dragi navijači, nadam se da ste bezbedni i zdravi. Pre nekoliko nedelja sam napravio korak unazad vezan za moj oporavak, tako da sam morao da odem na još jednu brzinsku artroskopsku proceduru na svom desnom kolenu.

- Sada, kao što je bio slučaj i pred početak sezone 2017, planiram da odvojim potrebno vreme kako bih bio 100 odsto spreman da igram na najvišem nivou. Nedostajaćemi navijači i Tur, ali željno iščekujem da vidim sve nazad na Turu na početku sezone 2021. godine. Sve najbolje, Rodžer", glasi Federerova poruka navijačima.

Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Švajcarac, trenutno četvrti teniser planete, ovim je i potvrdio da se sigurno neće takmičiti tokom 2020. godine, ukoliko to uopšte bude moguće.

Pitanje je da li će se posle toga vraćati tenisu u 2021. kada će napuniti 40 godina. Moguće je da hoće kako bi možda došao do još nekog Gren Slema i tako otežao Novaku put do toga da ga prestigne.

Podsetimo, Đoković ima 17 Gren Slemova, Nadal 19. a Rodžer Federer 20.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zla baka

    10. jun 2020 | 10:06

    Može on da osvoji još neki gren slem ali samo u kategoriji paratenisera i u svojim snovima. Sad se Nole pita.

  • Geras

    10. jun 2020 | 09:45

    Dopingovao se i svašta radio samo da bi bio najbolji.... Sad kad je stalo sve i kada nema dalje ostaće u senci.... Najboljeg ikada... Kralja tenisa.... NOVAKA DJOKOVICA

  • Pink panter

    10. jun 2020 | 10:33

    Novak drzi sve u rukama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA