≫ 

Kecmanović bolji od Milojevića na startu šampionata istočne Evrope, slavio i Troicki

Mlada nada srpskog tenisa svežiji je dočekao turnir pošto je Milojević odigrao dva meča na Adria Turu

  • 0
1164442249 Foto: Guliver/ Logan Riely/Getty Images

Legendarni srpski teniser Janko Tipsarević organizuje u Beogradu svoj turnir "Eastern european championship". Derbi prvog dana odigrali su Miomir Кecmanović, trenutno 47. teniser sveta i Nikole Milojevića, koji je blistao na Adrija turu i savladao Dimitrova i Lajovića.

Кecmanović, koji je očigledno svežiji slavio je rezultatom 6:1, 7:6 (8:6)

Ubedljiv je bio i Viktor Troicki, koji je dobio Borisa Butuliju 6:3, 6:2. O početku takmičenja, koje će trajati tokom šest narednih nedelja oglasio se i Janko Tipsarević, organizator i idejni tvorac cele manifestacije.

- Mislio sam da će trema proći, ali nažalost ili na sreću, još uvek je prisutna. Manja je zato što su mečevi počeli da se igraju nakon dva i po meseca priprema ovog turnira. Jako mi je drago što su igrači došli i što je nadmetanje počelo. Poenta je da se tenis vraća.

Adria Tour, Nikola Milojević, Grigor Dimitrov Foto: Nikola Tomić

- Ovaj događaj će trajati veoma dugo, šest nedelja, tako da ćemo određene stvari raditi i postavljati usput. Moram da pohvalim tim koji imamo oko sebe, a koji je fenomenalan. Igrači su željni tenisa, a ja sam presrećan što je Istočnoevropski šampionat konačno počeo - rekao je Tipsarević pred start turnira.

Ostali rezultati – prvi dan: Berankis (Litvanija) – Pavlović (Francuska) 6:3, 6:1, Кuzmanov (Bugarska) – Međedović (Srbija) 6:1, 6:3, Rola (Slovenija) – Ševčenko (Rusija) 7:5, 7:6 (7:4), Miladinović (Srbija) – Daljev (Srbija) 6:4, 6:2, Malešević (BiH) – Pjevčević (Srbija) 6:2, 6:3, Dika (Rumunija) – Šetkić (BiH) 6:4, 6:3, Vanselboim (Ukrajina) – Drinić (Srbija) 6:1, 6:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA