≫ 

Novakov heroj u kolicima razočaran: "Ovo je odvratna diskriminacija, samo zato što ne mogu da hodam"

Najbolji igrač sveta za tenisere u kolicima nije mogao da veruje šta su organiozatori US opena uradili

  • 1
Novak Đoković i Dilan Alkot Foto: Guliver/Morgan Hancock/Getty Images)

US open je doneo odluku da se održi od 31. avgusta, ali je ukinuo kvalifikacije, miks dubl i tenis u invalidskim kolicima.

Prvi "reket" planete u ovoj disciplini vidno je nezadovoljan, te nije štedeo reči pri upućivanju kritike. Podsetimo,  Alkot je jedan od heroja Novaka Đokovića sa kojim je 2017. odigrao egzibicioni meč na Rod Lejver areni.

Novak je i 2016. pred finale sa Endi Marijem  prekinuo trening da bi se pozdravio sa Alkotom. Najbolji teniser sveta je tada zagrlio Alkota i zajedno su pozirali sa fotografima.

- Upravo je objavljeno da će se US open održati bez tenisa u invalidskim kolicima. Niko ništa nije pitao igrače. Mislio sam da sam uradio dovoljno da se kvalifikujem – dvaput sam bio šampion u Njujorku, prvi sam na svetu.

Dilan Alkot Foto: Guliver/ Scott Barbour/Getty Images)

-Ali, nažalost, nedostajala mi je jedina stvar koja je bila bitna – sposobnost da hodam. Ovo je odvratna diskriminacija - napisao je Alkot.

Primera radi, tenis u invalidskim kolicima na Rolan Garosu (27. septembar) će se održati.

- Molim Vas, samo nemojte da mi kažete da sam 'pod većim rizikom' jer sam paralizovan. Jesam hendikepiran, ali to me ne čini bolesnim. Ja sam spremniji i zdraviji od skoro svih koji ovo čitaju, ne postoji dodatni rizik za mene.

- Ovo je očigledna diskriminacija da ljudi koji nisu hendikepirani donesu odluku u moje ime oko toga šta ću ja raditi u životu samo zato što sam paralizovan. To nije dovoljno dobro za US open - rekao je Alkot.

Alkot, pored dve titule na US openu, ima šest na Australijan openu, te po jednu na Vimbldonu i Rolan Garosu. Osvojio je Paraolimpijske igre i Masters, kao i šest Grend slem titula u dublu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA