≫ 

Hrvati spekulišu koga je sve mogao da zarazi Dimitrov: Bio je posebno blizak sa Novakom na košarci

Mnogi psoetioci zadarskog turnira su u riziku od zaraze

  • 6

Bugarski teniser Grigor Dimitrov bio je u Zadru pet dana i imao brojne bliske kontakte, a onda je otputovao u Monako gde je saznao da ima korona virus, prensoe sportski događaj dana hrvatski mediji, u uvodu teksta koji se bavi potencijalnim novozaraženim gostima, navijačima i poznatima koji su se obreli ovih dana na tribinama teniskog stadiona u Zadru.

- Lepa zadarska priča s egzibicionim turnirom "Adria Tour" u Višnjiku imala je neslavan kraj nakon što je, tik pred finale Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, Bugarin Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus - podseća portal 24sata.hr.

Dimitrov je tu vest javio iz Monaka, gde je otputovao nakon što je čitavu nedelju proveo u Zadru i prvog dana turnira, u subotu, izgubio od Borne Ćorića. Trebalo je da odigra još dva meča, ali se povukao i prepustio svoje mesto Nini Serdarušiću.

Novak Đoković, KK Zadar, košarka Foto: Mario Ćužić/HTS
Novak Đoković, KK Zadar, košarka Foto: Mario Ćužić/HTS

Građani Zadra su sada u blagoj panici zbog toga što bi zbog Dimitrova brzo moglo da bukne žarište korona virusa.

- Organizatori "Adria Toura" stavljeni su na velike muke jer je poseta turnira poslednjih dana bila velika, finale na glavnom terenu novog teniskog centra čekalo je 5000 ljudi, a epidemiološku situaciju pogoršava činjenica što se Dimitrov poslednjih dana u Dalmaciji družio s jako puno ljudi.

Portal 24sat.hr poddseća da je Bugarin igrao u četvrtak trening utakmicu s košarkašima Zadra, gde su se našli i Marin Čilić, Borna Ćorić, Novak Đoković i Aleksander Zverev, uz napomenu da je Đoković (vidi sluku) bio naročito blizak Bugarinu u duelima.

Isti dan teniseri su otišli na Forum kako bi se družili sa desetinama dece sa kojima su igrali tenis na trgu.

Novak Đoković, KK Zadar, košarka Foto: Mario Ćužić/HTS

Turnir u Zadru gledali su premijer Hrvatske Andrej Plenković, selektor ženskog tima Iva Majoli, košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović, bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović i njen suprug Jakov...

"Epidemiolozi će sasvim sigurno imati pune ruke posla ovih dana", konstatuje ovaj hrvatski portal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    21. jun 2020 | 21:49

    Dokaz da je greška ovo sa Adrija kupom. Nole spremi se za kritike od strane cele Europe i sveta.

  • Sanja

    21. jun 2020 | 23:52

    Cisto sumnjam da je istina. Pozdrav za Crnu Goru!

  • Milan

    22. jun 2020 | 00:18

    Nole,teška srca moram da priznam da sam se opravdano pribojavao ovakvog scenarija. Koliko god su ti bile najbolje namere, desilo se šta se desilo. Pripremi se mentalno na cunami osude celog sveta. Mislim da su manje-više tvoji dežurni kritičari priželjkivali ovako nešto i siguran sam da neće propustiti priliku da te ukanale toliko,da gde god igrao,dobiješ salve zvižduka u najboljem slučaju. Bojim se za uspeh u nastavku tvoje karijere,jer neće ti biti lako da izdržiš toliki negativan pritisak javnosti. Želeo bih da grešim. Sve najbolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA