≫ 

Kako sam video, Srbija se dobro nosila sa virusom: Mariju smeta što je publika puštena na tribine

Britanski teniser Endi Mari kaže da bi loš ishod Adria Tour turnira trebalo da bude lekcija za sve u svetu tenisa

  • 0
Andy Murray, Endi Marej Foto: Profimedia/Noel CELIS/AFP

Mari smatra da sport još uvek nije spreman za vraćanje sportskih dešavanja i sugerisao je da stanje treba shvatiti ozbiljnije.

- Sve zemlje imaju drugačija pravila. Ali mislim da, kada počnete da uvodite u njih i međunarodna putovanja, a igrači i članovi njihovih timova dolaze iz različitih delova sveta morate da preduzmete sve prave mere i predostrožnosti da bi se izbegle situacije kakvu imamo sada - kaže Mari, a prenosi Skaj.

Adria Tour je bio jako dobar turnir u Beogradu, osvojio ga je Dominik Tim, a učestvovali su Saša Zverev, Novak Đoković, Filip Krajinović, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Grigor Dimitrov i Danilo Petrović umesto Damira Džumhura.

Pobedio je Tim, karavan se preselio u Zadar gde je trebalo da se održi drugi vikend i baš kada je bilo zakazano finale između Đokovića i Andreja Rubljova, Dimitrov je objavio da je pozitivan na korona virus.

Finale je otkazano, Novak je testiran i ispostavilo se da su on i njegova supruga Jelena takođe pozitivni, a u istom "društvu" našli su se i Borna Ćorić i Troicki.

- Nadam se da nije ništa loše jer u Srbiji nije velika epidemija, jer sam razumeo da su Srbija i Hrvatska to sasvim dobro suzbijali. Ali kada počnete da dozvoljavate masovna okupljanja, ljudi koji mogu da dođu sa svih strana, to je recept da epidemija bukne. To je lekcija za sve nas. Ako nismo spremni da nešto shvatimo veoma ozbiljno, onda imamo što je više moguće bezbednosnih mera - tvrdi Mari.

Video: Ivanišević: Pre tri dana sam se testirao, test je negativan, a bio sam u kontaktu sa Grigorom

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA