≫ 

Dimitrov imao temperaturu pre meča s Ćorićem: Menadžer bugarskog tenisera sve priznao

Stojmenov kaže da je bugarski teniser pre dolaska u Beograd tri meseca bio u izolaciji

  • 0
Novak Đoković, Grigor Dimitrov  KK Zadar, košarka Foto: Mario Ćužić/HTS

Georgi Stojmenov, menadžer bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, demantovao je da je Dimitrov odbio da se testira na korona virus u Zadru, ali je i otkrio da je njegov klijent imao temepraturu pre meča sa Bornom Ćorićem u Zadru.

- Grigor je bio tri meseca u izolaciji i otišao je direktno u Beograd. Ni u Beogradu, ni u Zadru, nije mu ponuđeno niti je primoravan da se testira - rekao je Stojmenov, prenose regionalni mediji.

Dimitrov je prvi koji se zarazio na Adria Touru, a nakon što je saopštio rezultat testa urađenog u Monte Karlu, finale regionalnog turnira u Zadru je otkazano. Kasnije je potvrđeno da su zaraženi Hrvat Borna Chorić i Novak Ðoković, kao i njegova supruga Jelena.

Novakov otac Srđan Ðoković izjavio je Dimitrov neodgovornim ponašanjem izazvao prekid Adria toura u Zadru i da je naneo veliku štetu Srbiji i Hrvatskoj.

- Organizatori manifestacije su jedini koji su odgovorni za zdravstveni protokol turnira i kreiranje pravila. Grigor se pridržavao svega, kao što se pridržavao pravila prilikom prelaska granica između Bugarske, Srbije i Hrvatske - zaključio je Stojmenov.

Agent bugarskog tenisera dodao je da je Dimitrov imao temperaturu pre mečea sa Ćorićem.

- Grigor je dobro i polako se oporavlja. Juče nije imao simptome kao u danima pre toga. Osećao se umorno, no nakon toga se osećao bolje. Verujem da će biti u redu. Cela ova situacija je jako osetljiva. Svi smo jako pogrešili. Nismo bili disciplinovano kao što smo trebali. Imali smo stalni kontakt s ljudima. Na stadionu se konstantno nalazilo 4.000 ljudi. Puno se ljudi fotografisalo sa igračima. Emocije su prevladale nad pravilima - rekao je bugarski menadžer te je dodao:

- Ovo su zdravi sportisti, tako da nemam brige oko njih. Dimitrov je još pre prvog meča protiv Ćorića imao temperaturu koja mu je pala do meča. Umor je usledio i čim se vratio u Monako, testirali su ga.

Video: Teniseri posle fudbala u Beogradu, zaigrali košarku u Zadru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA