Od idola i legende do pretnji smrću: Kako je Đoković preko noći Hrvatima postao neprijatelj broj 1?

Od ljubavi do netrpeljivosti i salve kritika tanka je linija

  • 36

Ako je ljubavi prema Novaku Đokoviću u Hrvatskoj i bilo, ona je brzo splasla posle Adria Toura u Zadru, a najnoviji primer je huliganski čin viđen u Splitu.

Tamošnje vlasti su prekrečile grafit kojim se, ukratko, želi smrt Đokoviću, a to nisu jedini odjeci nezadovljstva koji su se čuli sa one strane granice.

Iako su netrpeljivost i mržnja totalna glupost, mnogi ljudi ne uspevaju da im se otrgnu, pa je Đoković poslednjih dana pretrpeo brojne kritike od Hrvata, iako je pre turnira u Zadru sve delovalo u redu.

Hrvatsku je (doduše u delikatnom trenutku zbog čitave situacije sa virusom) posetio najbolji teniser sveta, što nije mala stvar i to su rekli i predsednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i Novakov trener Goran Ivanišević.

Pored toga, kada je posle uspešnog vikenda u Beogradu i pobede Dominika Tima na terenima SC "Novak" na Dorćolu, Novak otišao u Zadar, okruživali su ga brojni navijači.

On je tamo stigao da se upozna i sa majkom Dražena Petrovića kome se privatno divi, pa je sve imalo jedan lep i sportski ton.

Međutim, nakon što je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus, situacija se promenila.

Novak Đoković Printsrkin: Sport klub

Na površinu su počele da isplivavaju kritike na račun Babićeve, organizatora i na kraju Đokovića.

Svi su naprasno zaboravili da je reč bila o humanitarnom i egzibiconom turniru na koji je publika svesno i samovoljno došla da bi videla velike teniske asove.

Predvodio ih je čovek koji već godinama priča pozitivno o Hrvatskoj, prošle godine je u jednoj kafani čak pevao sa klapom uz suprugu Jelenu i sve je delovalo u redu.

Kada je pobedio u Montrealu predstavili su ga kao hrvatskog igrača i ljubazno je napomenuo da je "to sve isto".

Novak Đoković Foto: Twitter.com

Ovakvi potezi su i logični jer Dijana Đoković vuče hrvatske korene iz Vinkovaca, pa nije čudo što ni Novak ne pravi previše razlike.

Istina, pokušaj da napravi nešto dobro za čitav region, doživljeno je u Hrvatskoj kao fijasko, pa je zaboravljena pozadina čitave priče.

Između redova se sporadično provlačilo i to da je kriv i za povećanje broja obolelih od korona virusa, a Hrvatska se dičila time da je jedna od "najčistijih" zemalja u tom pogledu.

Novak Đoković Printskrin: Sport klub

Međutim, kada su sprovedeni testovi na ljudima koji su bili u kontaktu s teniserima utvrđeno je da je ogromna većina njih bila negativna, tako da ovo gorenavedeno nekako zvuči kao prebacivanje krivice korone preko granice i na Đokovića.

Pitanje je koliko će sve i kakvog će traga ostaviti na srpskom igraču, znajući ga, njegov odnos prema Hrvatskoj se neće promeniti, ali je donekle onda opravdano postaviti pitanje i citirati Dina Rađu - zašto se mnogi tamo sada utrkuju da se što više po***aju po srpskom igraču.

Video: Skandalozni grafiti u Splitu protiv Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    25. jun 2020 | 21:01

    Nole je uvek prema njima bio maksimalno korektan, ali dzabe. Ustase ne miruju od 41_ve....

  • 656

    25. jun 2020 | 20:54

    Toliko su nebitni da im je srbofobija jedino zanimanje. Nikome ne trebaju i da nema srba poklali bi se medjusobno kao pacovi koje zatvoriš u kutiju. Samo ignore.

  • JAMA

    25. jun 2020 | 21:11

    Samo za ovakve stvari mržnja do srži su Hrvati spremni ni zašta pametnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA