≫ 

Korona buknula i na turniru Janka Tipsarevića: Otkazani mečevi, kraj turnira neizvestan?

U četvrtak je otkazan veliki broj mečeva...

  • 9
Janko Tipsarević Foto: MN Press

Iako je pre samo dva dana poručio da nema nameru da otkaže Šampionat Istočne Evrope, svi su izgledi da će i turnir koji je Janko Tipsarević organizovao biti prekinut!

Razlog je svakako korona virus jer, prema sazanjima Telegrafa, nekoliko igrača i aktera ovog turnira su pozitivni na Covid 19.

Ovo svakako nije iznenađenje s obzirom na to da je nedavno zbog korone prekinut i Adria Tur, a nakon što je i Novak Đoković, između ostalog, bio pozitivan. Pogotovo što su pojedini teniseri igrali i na jednom i na drugom turniru.

Turnir na kome učestvuju teniseri iz Istočne Evrope održava se od 15. juna na teniskim terenima Akademije Tipsarević na SC Olimp na Zvezdari, a poslednji mečevi odigrani su još u četvrtak.

Zanimljivo, veliki broj mečeva tog dana je otkazan, a prema nezvaničnim saznanjima našeg portala razlog je upravo korona virus koji je zahvatio i Šampionat Istočne Evrope.

Nedugo posle objave Telegrafa oglasili su se i sami organizatori koji su potvrdili da su zaraženi Tomislav Brkić i Matej Šabanov.

- Važno je napomenuti da se turnir neće otkazati i da će od ponedeljka, 29. juna, na terenima Akademije Tipsarević na TC Olimp početi sa takmičenjem teniserke.

Adria Tour, Prvi meč, Janko Tipsarević Tipsarević na Adria Turu Foto: Nikola Tomić

- Tokom trajanja muškog turnira nismo imali slučajeve da nam se neko požalio da ima simptome korone. Naravno, zbog sveopšte situacije i pored svih mera bezbednosti koje važe kod nas, svima savetujem da urade test, a obaveza je da bilo ko ako posumnja da je zaražen, to prijavi, prekine da učešće u mečevima i da do dobijanja rezultata i bude u izloaciji.

- Sada počinjem dve ženske nedelje turnira u kojem učestvuju sve devojke koje se apsolutno osećaju zdravo i koje nisu imale kontakt da nekim ko je pozitivan na Covid 19. Što se tice Brkica i Šabanova tokom trajanja turnira nije postojala indicija da su zarazeni. Po povratku sa turnira pojavili su se simptomi, test je pokazao da su pozitivni. Što se tice ljudi koji su imali kontakt sa njim tokom boravka u Beogradu - rezultati testa su negativni – rekao je Janko Tipsarević.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvrk

    27. jun 2020 | 18:58

    Kakav bre turnir?? Ovim likovima dosadno izgleda toliko pa ne znaju sta ce..nema tenisa vataju zjale sad kao neki turniri..ajde manite nas vise sa nebitnim mecevima...

  • Ana

    27. jun 2020 | 13:50

    Sano kad na izborima nije buknula.

  • Ovo je rusevina

    27. jun 2020 | 14:23

    Sutra ponavljanje izbora u Srbiji , sutra nema virusa tek u ponedeljak ponovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA