≫ 

"Srbi visokog ranga se izvinjavaju samo u Hagu": Švajcarski komičar uvredio Srbiju i Đokovića

Stefan Buser se izvinjavao posle svoje izjave, ali je bilo kasno

  • 18
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski komičar Stefan Buser izvinio se zbog neprimerenog komentara koji je dao u jednom podkastu u kojem je kritikovao "Adrija tur", Srbiju, ali i prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Buser je u svom poslednjem izdanju SRF-3 podkasta “Odds Men”, prilikom razgovora sa Mihaelom Švajcerom i Aronom Hercom, pominjao organizaciju “Adrija tura”, koju je prokomentarisao kao veliki fijasko, jer je nekoliko tenisera kasnije bilo pozitivno na koronavirus, a među njima i Srbin Novak Đoković sa suprugom Jelenom.

Novak se javno izvinio zbog svega lošeg što je izazvao turnir u njegovoj organizaciji, ali to je na svoj ''komičan'' način prokomentarisao Buser što je uvredilo najpre Srbe u dijaspori koji su to imali priliku da čuju među prvima.

- Srbi visokog ranga obično se izvinjavaju samo u Hagu-  rekao je Buser i tako najsramnijim napadaom na svetskog broja jedan izazvao burnu reakciju.

Adria tour, Novak Đoković - Aleksandar Zverev

Foto: Marko Jovanović

Ubrzo je pokrenuta peticija da se preduzmu određeni kazneni koraci protiv Busera i njegovog tima.

Komičar je nakon toga rešio da se ipak javno izvini zbog komentara koji je izrekao.

- Naša kritika bila je usmerena protiv Novaka Đokovića i učesnika na njegovom Adrija turu, a ne generalno protiv Srba. Očigledno je da se nismo izrazili dovoljno jasno i zbog toga nam je žao.

- Kada sve pažljivo sagledamo, poenta da se ‘Srbi visokog ranga izvinjavaju samo u Hagu’ je nedogovarajuća u vezi Novaka Đokovića, kom se divimo zbog njegovih sportskih dostignuća - poručio je Buser preko Instagrama.

On je takođe dodao mu nije nije bio cilj da uvredi bilo čija osećanja i poželeo je svima “mirno i opušteno leto” u ova “nervozna vremena”.

Video: Kako je Đoković preko noći Hrvatima postao neprijatelj broj 1?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nirvana

    8. jul 2020 | 08:16

    Novak je SRBIN,NAJBOLJI TRNISER SVETA,PRIPADNIK SVETSKOG JET SET-a.PREBOLITE GA VISE!!!

  • Гаргамел

    8. jul 2020 | 09:28

    Није срамота што је он то рекао већ што Швајцарска никад није кажњена што је сарађивала са нацистима и што је депоновала сво благо које су нацисти опљачкали.

  • 🤨

    8. jul 2020 | 11:29

    On komičar?! Čudan humor čovek ima??? A i njegova ekipa? Bolje da se pogledaju u ogledalo, i zamole Boga da im oprosti! Što želiš drugom, vrati se kao bumerang!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA