Đoković počeo da trenira na betonu, da li je to najava igranja na US openu?

Srpski teniser je odlučio da trenira na betonu na Zvezdari što može da bude indikacija za učešće na US openu ili samo možda želja da se promeni podloga

  • 1
Novak Đoković trening na betonu na Akademiji Tipsarević

Foto: Instagram/tipsarevictennisacademy

Novak Đoković se potpuno oporavio od covida 19 i nastavio da trenira za nastavak sezone još pre nekoliko dana. Posle uvodnih treninga u tenis centru "Novak" na Dorćolu, on je promenio podlogu i počeo da trenira na betonu umesto na šljaci što može da znači da će razmišlja o igranuj na US openu u Njujorku (31. avgust - 13. septembar)

Đoković se opredelio da trenira na Akademiji Tipsarević kod svog prijatelja Janka, a sparing pratner mu je bio Litvanac Rikardas Berankis 72. igrač sveta.

Podsetimo, svetski broj jedan je do sada samo trenirao i igrao na šljaci otkako je sredinom maja napustio Marbelju. Prema tome evropska turneja na šljaci se čini najsigurnijom i najrealnijom, barem za evropske igrače. I u Madridu, Rimu i Parizu rade na publici na tribinama.

ATP je u ponedeljak zvanično napravio novu rang listu u kojoj neće biti izgubljeni bodovi do naredne sezone. Još jedan razlog zbog kojeg mnogi igrači sumnjaju da li da putuju u Sjedinjene države ili ne, jer ne postoje rezultati za odbranu kako ne bi ispali u klasifikaciji.

O svom prisustvu na njujorškom Gren slemu ostavlja malu nadu:

-Nisam siguran da ću igrati na US Openu. Planiram da igram Madrid, Rim i Roland Garros u septembru.

 
 
 
View this post on Instagram

World #1 @djokernole 🔥 practiced on our courts today with @berankisr 💪🙌💪 #keepdiggingA post shared by TIPSAREVIC TENNIS ACADEMY (@tipsarevictennisacademy) on

 

Sa druge strane Nadal je najavio da verovatno neće na US open. On ima posebno poštovanje prema korona virusu, a Felisiano Lopez, lični prijatelj, sa kojim je osvojio Dejvis kup, juče je objavio da Nadal planira da igra Mutua Madrid openu na šljaci.

Madrid Masters 1000, u kojem Nadal može osvojiti 640 bodova kada brani polufinale poslednjeg izdanja, pojavljuje se u službenom kalendaru dan nakon završetka Gren slama' koji se održava u teniskom centru Bili Džin King.

Cilj u ostatku kampanje za Nadala je postizanje njegove trinaeste pobede na Rolan Garosu.

Video: Kako je nastao gigantski prkosni portret Novaka Đokovića na šljaci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    12. jul 2020 | 09:23

    Naravno da bi trebao da ucestvuje, ako zeli da napadne broj nedelja na mestu broj 1, i nastavi borbu za broj GS titula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA