Manastiri, mistične planine, piramide: Koja mesta u Srbiji i bivšoj Jugi obilazi Novak Đoković?

Srpski teniser poznat je kao čovek koji voli da istražuje i obilazi znamenita mesta po regionu

  • 9
Novak, Bosanske piramide

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock/Tanjug/Kemal Softic

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković nalazi se u BIH u poseti arheoloških lokacija bosanske piramide i parka "Ravne 2" u Visokom. 

Iznenadni dolazak prvog tenisera sveta digao je na noge celo Sarajevo i region, jer nije bila najavljena poseta, ali je Đoković imao od ranije želju da obiđe bosanske piramide. Pošto je otkazan duel sa  Džumhurom zbog korona virusa, Novak je došao u privatnu posetu.

Ðoković i dr Semir Osmanagić, koji mu je domaćin u Visokom i koji je otkrio piramide, dele slične stavove o meditaciji, korona virusu i drugim stvarima, te nema sumnje da imaju mnogo zanimljivih tema za razgovor, pišu mediji u Bosni.

Novak Đoković u bosanskoj piramidi

Foto: E.M/Klix.ba

Osim toga, poznato je da Nole ima velika znanja i dosta čita o svim mogućim načinima da čovek svoje telo dovede u najbolji balans, počev od ishrane, meditacije, posete mestima u prirodi koje imaju posebne pozitivne vibracije.

Upravo bosanske piramide imaju mnoga lekovita svojstva koja pomažu organizmu da se izbori sa svim bolestima i da bude u balansu.

Nole kao avanturista 

 

Tuneli ispod piramida imaju neverovatnu moć da oporavljaju organizam, naročito posle bolesti.

Ta moć dolazi od elektromagnetnih talasa i negativnih jona koji se u velikim količinama nalaze u tunelima piramida.

Nije samo piramida u Visokom zanimljiva najboljem igraču sveta, već i ona u Srbiji najpoznatija na planini Rtanj.

Tamo je osim prirode uživao i u specijalitetima domaće kuhinje.

Novak Đoković i Jelena Đoković na Rtnju

Printskrin: Instagram/jelenadjokovicndf

Tamo se Novak uputio sa suprugom Jelenom u martu ove godine baš kada se spremao za Američku turneju koja je 10 dana kasnije otkazana zbog epidemije korona virusa.

Ove godine u maju Nole je imao porodični obilazak manastira Svetih besrebrenika Kozme i Damjana u selu Pleš u opštini Aleksandrovac.

Uz Novaka, bili su tu majka Dijana, otac Srđan, brat Marko i prijatelji.

Naravno, pojava svetskog tenisera broj jedan i ikone srpskog i svetskog sporta nikako nije mogala da prođe neopaženo kod lokalaca, koji su "spopali" Noleta za fotografije čim su ga ugledali u jednom od restorana.

 
 
 
View this post on Instagram

@djokernole sa porodicom posetio je danas manastir Svetih besrebrenika Kozme i Damjana u selu Pleš u opštini Aleksandrovac. 💗💒A post shared by (@ks.grad) on

 

Nole je prošle godine u septembru posle US opena, posetio manastir Studenicu zbog krštenja brata i sestre od strica, blizanaca Vladimira i Stanke Đoković, dece Novakovog strica Gorana.

Prvi reket sveta je nakon službe bio gost igumana manastira, oca Tihona, a pošto je praznik okupio pravoslavne vernike na jednom mestu, Đoković je izdvojio vremena da se fotografiše ili potpiše autograme onih koji su to tražili. Tada je imao pauzu jer je povredio rame zbog čega je odustao sa US opena u četvrtfinalu.

 
 
 
View this post on Instagram

На празник Рођења Пресвете Богородице, који се у народу зове Мала Госпојина, у Студеници је одржан традиционални народни сабор. Ове године у манастиру Студеници посебну пажњу изазвала је посета нашег прослављеног тенисера Новака Ђоковића који је дошао поводом крштења његовог брата и сестре од стрица, близанаца Владимира и Станке. То су деца Новаковог стрица Горана Ђоковића који живи у Монаку.  Чин крштења обавио је отац Тихон, саслуживали су отац Виталије, отац Александар и ђакон Паладије. Након чина крштења Новак Ђоковић је био гост игумана манастира Студенице архимандрита Тихона. Након ручка Новак је издвојио времена и за фотографисање са народом који се окупио да га поздрави. #studenica #praznik #sabor #novakdjokovic #poseti_studenicu #студеница #studenicainfoA post shared by Студеница Инфо (@studenica_info) on

 

Takođe, u 2018. godini išao je u šetnje po francuskim planinama, izolovao se od svega i gledao na stvari iz drugačijeg ugla.

Od tada je tenis bio potpuno drugačiji za njega gledajući rezultatski.

Novak Đoković i Jelena Đoković na planini

Novak i Jelena u frnacuskim planinama Printskrin: Instagram/jelenadjokovicndf

Igrao je finale Kvinsa, osvojio Vimbldon, Sinsinati i US Open.

- Pretpostavljam da ću uskoro ponovo na "hajking" po planinama - rekao je Đoković tada i nasmejao novinare.

Novak Đoković i Jelena Đoković na planini

Novak i Jelena na francuskim planinama Printskrin: Instagram/jelenadjokovicndf

Nema sumnje da će Novak u narednom periodu posetiti mnoga mesta u Srbiji ali i regionu koja imaju neka prirodna svojstva da oporavljaju i leče čoveka.

U njih spadaju manastir Tumane, Nejdanovi krugovi kod Svrljiga ili jedno od sedam čuda prirode Srbije: Kanjon reke Uvac, Đavolju Varoš, Đerdapsku klisuru, lepenski Vir, Vinču...

Video: Jelena Đoković otkrila detalje o čuvenom planinarenju koje je preporodilo Novaka

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    14. jul 2020 | 21:02

    Veliki si Nole Nas decak uvek zeljan znanja

  • Maca

    14. jul 2020 | 21:33

    Jedan je Nole, bravo ljudino.

  • MN CG

    14. jul 2020 | 22:15

    UZIVAJ NOLE VELIKI POZDRAV ZA TEBE I TVOJU PORODICU CEKAMO DA POCNES DA IGRAS I POBEDUJES VOLIMO TE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA