≫ 

Dve noći nisam spavao, mogao sam da igram sa Đokovićem: Vavrinka o bolnom porazu i "velikoj trojci"

Nekadašnji top 10 teniser i švajcarski as Sten Vavrinka prisetio se najbolnijeg poraza u karijeri, ali i nekih od lekcija kojima ga je naučio Rodžer Federer

  • 0
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Vavrinka u svojoj biografiji ima tri Grend slem titule, neke od najboljih mečeva prošle decenije na ATP turu odigrao je protiv Novaka Đokovića, a ovo rivalstvo je bilo najžešće sredinom prošle dekade.

Upravo tada je, pred kraj 2014. imao šansu da u finalu Završnog mastersa igra sa Novakom Đokovićem ali je izgubio od Federera u polufinalu.

- Izgubio sam meč, iako sam imao četiri meč lopte. Morao sam da pobedim, ali toga dana nisam učinio ono što je potrebno. Bilo je to polufinale Mastersa, to je najpopularniji turnir posle Grend slemova. Propustio sam priliku da igram u finalu sa Đokovićem. Bilo je veoma teško, sledeće dve noći jedva da sam spavao. Puno sam razmišljao i razgovarao sam bližnjima, pokušao sam da se izolujem. Ono što me je spasilo je finale Dejvis kupa nekoliko dana kasnije - rekao je Vavrinka.

Baš tada se već susreo sa Federerom i kako kaže, nisu pričali o meču Dejvis Kupa već su se samo pogledali i sve je bilo u redu.

Prisetio se i kako je reagovao kada je po prvi put upoznao Federera kao šesnaestogodišnjak u Bilu u Švajcarskoj.

- Paralizovao sam se od pomisli da ću promašivati. Dao sam sve od sebe, bio sam crven posle pet minuta na terenu - kaže Vavrinka.

On naposletku zahvaljuje Federeru na svemu što ga je ovaj naučio jer je 38-godišnji Fedeks već bio najbolji kada je Vavrinka došao na ATP tur.

- Uvek sam voleo da učim od drugih i često kažem da mnogo dugujem "velikoj trojci". Ja sam igrač koji je najviše trenirao sa njima. Na početku karijere mogao sam da računam na Rodžerov savet pre nego što sam igrao sa najboljima. Bio mi je poput starijeg brata - svedoči Vavrinka.

Video: Srdačan pozdrav Novaka Đokovića i Milorada Dodika: Nema distanciranja u Republici Srpskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA