Ja sam božanstvena duša, više od decenije sam u tom "alternativnom svetu": Novak o sebi i duhovnosti

Najbolji teniser planete Novak Đoković odgovorio je na pet pitanja Semira Osmanagića tokom boravka u Bosni i Hercegovini

  • 1
djokovic.jpg Foto: Printscreen Youtube

Neka od njih ticala su se njegove ličnosti, razvoja i kroz ta pitanja je Novak otkrio i šta misli o "bosanskim piramidama", duhovnosti i "alternativnom svetu". Iako kaže da ne voli preterano da priča o sebi, opisuje se na jedinstven način.

- Ne volim da preterano pričam o sebi, ali smatram sebe božanstvenom dušom, kao i tebe i svakog čoveka. Posle toga smatra se čovekom koliko individualno toliko i kolektivno spojen sa svima. Smatram sebe čovekom koji živi svesno u svakom trenutku i zahvalan je na svemu što je on sam. Da osvesti svoju misao na ovoj planeti i u ovom životu - rekao je prvi reket sveta.

Kaže i da teži radosti i veselju, te da je srećan što je zdrav i što ima familiju i posao u kom uživa. Novak tvrdi da niko ne može ni da postane kao on jer svako bira svoj jedinstveni put.

- Svako je originalna verzija sebe. Može da izvuče neke delove uspešne osobe, ali da bi postao najbolja verzija sebe. Ne treba nikoga da kopira ili da pokušava da postane neko drugi - naglasio je naš as.

Svako, objašnjava on, ima svoje crte i treba da upozna sebe i ono šta želi, svet oko sebe i da kompletira sliku kako bi bio najzadovoljniji. Na pitanje o duhovnosti Đoković je rekao da smo svi u suštini po prirodi manje ili više duhovni.

- Kad se rodiš već si duhovan i verovatno više povezan sa Bogom. Možemo da ga zovemo različim imenima, ali 'ajde da kažemo da je Bog. Kad se rodimo imamo različite slojeve i kalupe koji su nam nametnuti i moramo da ih ponesemo sa sobom u život. I to je deo naše evolucije i razvoja.

- Ponosan sam odakle dolazim i svestan sam neke svoje odgovornosti, ali najbitnije mi je da budem slobodan. Kad je čovek slobodan onda je okrenut ka ljubavi i miru i kad se ovi elementi ujedine, onda može da bude duhovan. Svako ima različitu percepciju, a za mene duhovnost predstavlja ultimativnu i krajnju slobodu, isto što su ljubav i mir - priča Đoković koji je bosansku dolinu piramida opisao kao "raj na zemlji".

Novak Đoković Jahorina Foto: Marija Nišić

- Ima nekoliko mesta u životu koje sam posetio gde se osećam potpuno ispunjeno u svakom pogledu. Ovo je jedinstveno iskustvo za mene. Ja jesam u tom, kako ga zovu danas "alternativnom svetu", iako znamo da je to originalan svet, već preko decenije i bio sam na raznim mestima koja su smatrana za energetska čvorišta i imaju koncentrične krugove - rekao je Đoković.

Video: Novak Đoković: Za ovo se živi, Beograd gledao tenis posle ponoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    19. jul 2020 | 17:32

    Ljudine!! Kakvo je samo zadovoljsvo gledati ih i slusati. Eh, da je vise takvih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA