≫ 

Đoković, Nadal i Federer gledaju kako vreme leti, a ne mogu da urade ništa: Timu prija prekid sezone

Posle šest, sedam godina imao priliku da se odmori, a nije još uvek veteran

  • 5
Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Novak Đoković Foto: Srđan Stevanović

Austrijski teniser Dominik Tim kaže da, kao neko rođen 1993. godine, još uvek ima vremena da se dokaže na velikoj sceni te da mu ova pauza zbog korona virusa nije mnogo smetala.

U daleko nepovoljnijoj poziciji su Rafael Nadal i Novak Đoković koji nisu daleko od Grend slem rekorda Rodžera Federera, a imaju po 33, 34 godine.

- Prva četiri meseca ove godine su bila vrlo posebna. Osećao sam se kao da mi je to najbolji početak sezone kao profesionalcu i čak sam stigao do finala Grend slema, ali je onda usledila pauza - rekao je Tim medijima u Berlinu.

Ta pauza traje još od Indijan Velsa, od kada je, pa sve do sada, svaki turnir otkazan zbog pandemije. Jedino gde je moglo da se igra su egzibicioni turniri, a jedan od njih je bio i Adria Tour na kom je Tim učestvovao u Beogradu.

- Ne osećam kao da mi je to škodilo jer nije situacija koja zavisi od mene. A i životi ljudi su mnogo važniji od sporta ili tenisa. Naposletku, za neke tenisere je ova pauza mnogo gora nego za mene. Imao sam šest ili sedam sjajnih godina na ATP turu i mislim da je ovaj prekid za mene dobar - tvrdi Austrijanac.

Neki od igrača kojima sve ovo manje prija su upravo članovi "velike trojke". Možda je jedini izuzetak Federer koji je prošao dve operacije kolena i prekid mu je odgovarao jer ne gubi ATP bodove, a oporavlja se.

- Naravno, postoji osećaj gorčine jer sam dao maksimum kao profesionalac, ali ništa ne mogu da uradim. Iz mog ugla gledanja, pauza je teška za većinu igrača, kako za mlade, tako i za Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića koji su bili najbolji godinama unazad i sad gledaju kako vreme leti, a ne mogu da se vrate nazad - objasnio je Tim.

Video: Srdačan pozdrav Novaka Đokovića i Milorada Dodika: Nema distanciranja u Republici Srpskoj

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    21. jul 2020 | 09:16

    Pocinjem da verujem da su sve ove lazi sa koronom samo da Djokovic ne bi osvojio vise gren slemova od Federera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA