≫ 

Kleo se u njega, a Federer ga "odvalio od života": Beretini o tome zašto više ne navija za Rodžera

Italijanski teniser Mateo Beretini se prošle i ove godine brzo popeo do top 10 na svetskoj rang listi tenisera, a velikoj lekciji naučilo ga je učešće na Vimbldonu 2019.

  • 0
Mateo Beretini Foto: Tanjug/AP

U tome mu je pomoglo i polufinale US Opena prošle godine, ali je Vimbldon bio dragoceniji jer ga je Rodžer Federer, njegov idol, pometlao sa trave u četvrtom kolu.

Beretini kaže da mu je ovaj meč koji je trajao manje od sat vremena i tri seta otvorio oči da shvati da više ne treba da navija za Švajcarca.

Pre tog meča na Vimbldonu, Beretini je vezao osam pobeda na travi i osvojio je Štutgart. Dolazio je spreman kao zapeta puška koja je ispalila ćorke i izgubio je sa 6:1, 6:2 i 6:2.

- Na mreži sam tada rekao Federeru "hvala za lekciju tenisa, koliko ti dugujem" - kaže Beretini.

Federer je u nastavku takmičenja otišao do finala koje je izgubio od našeg Novaka Đokovića, ali je Italijan naučio još nešto.

- To je razlog što sam uzeo pet gemova u tri seta. Bio sam srećan, ali previše srećan da bih bio fokusiran. Sećam se da sam gledao TV i navijao za njega. Kad smo radili zagrevanje u Rimu 2015, imao sam 19 godina i spremao se da igram fjučers, tresao sam se - ispričao je Beretini za Tenis mejdžors.

Beretinija je u Federerov žreb lani poslalo povlačenje Borne Ćorića i naposletku je Rimljanin morao da prestane potpuno da navija za Švajcarca.

- Zamisli da igraš protiv njega; to mi je i bio cilj, u toj atmosferi i na tom terenu. Prestao sam da navijam kad sam ga video u istom delu žreba po prvi put. Pomislio sam, "pa ne mogu da navijam za njega ako sam u istom kosturu" - istakao je Beretini.

On je tokom pauze odigrao nekoliko egzibicionih turnira i jedan veoma kvalitetan meč protiv Stefanosa Cicipasa u Nici, gde je uzeo trofej na "Ultimat tenis šoudaunu".

Video: Đoković: Krio sam da treniram, da ne izazovem bes drugih tenisera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA