≫ 

Tipsin turnir gledan na nekoliko kontinenata: Šampionat Istočne Evrope pobeda za Srbiju i Beograd

Janko zadovoljan posle šestonedeljnog takmičenja na Olimpu

  • 1
Janko Tipsarević Foto: MN Press

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je Bornu Ćorića i tako trijumfalno završio takmičenje na "Eastern European Championship" koji je trajao u poslednjih šest nedelja na terenima na Olimpu.

Akademija Tipsarević i naš proslavljeni as Janko Tipsarević organizovali su turnir na kom je u ženskoj konkurenciji na kraju najbolja bila Hrvatica Danka Kovinić.

Ona je pobedila Izabelu Šinikovu i na kraju zaradila simboličnu sumu novca i putovanje na Maldive.

Turnir je počeo neposredno posle Adria Tour-a u Beogradu, a Tipsarević je za naš portal ranije objasnio da se u vezi sa terminom dogovarao sa Novakom Đokovićem.

Jedina razlika je što je Adria Tour bio prekinut nakon drugog vikenda u Zadru kada je Grigor Dimitrov otkrio da je pozitivan na COVID-19, dok je šampionat Istočne Evrope izgurao do kraja.

- Čestitam Filipu i Danki, igrali su sjajno i bili su odlični tokom takmičenja, zasluženo su slavili. Ne bih da izdvajam jednog takmičara, jer posebno "hvala" moram da kažem svim igračima i igračicama koji su, uprkos turbulentnom vremenu dolazili iz inostranstva i ukazali nam šansu da opravdamo njihovo poverenje - rekao je Janko.

On se zahvalio i sponzorima, Dirku Hordorfu, ali i svima onima koji su ispratili neki od 315 mečeva putem televizije.

- Ovaj događaj su gledala dva kontinenta Severna i Južna Amerika i ceo Balkan, zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza i deset zemalja Evrope, Nemačka Španija, Švajcarska - istakao je Tipsarević koji je na kraju dodao da je turnir velika pobeda za Srbiju i Beograd, te da tenis može da se igra uprkos svemu ako svi ostanu disciplinovani.

Video: Krajnović se našalio na pitanje o Novaku: Daću mu još nekoliko nedelja da se popravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    25. jul 2020 | 22:19

    Данка Ковинић Хрватица?! Ово не би ни Мило измислио!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA