Simona Halep odustala od turnira u Palermu jer se uplašila korone, Italijani osuli paljbu po njoj

Bura u Italiji zbog odustajanja

  • 1
Simona Halep, Vimbldon Foto: AP/Tanjug

Simona Halep odustala je od učešća na Palermo Openu, što je razočaralo direktora turnira, Olivijera Palmu.

Turnir počinje 3. avgusta, biće to veliki povratnički turnir za tenis, prvi u ATP i WTA organizaciji još od marta, a Simona Halep bila je najzvučnije ime u ženskoj konkurenciji.

Sa oduševljenjem je Palma najavljivao turnir, ali je onda italijanski ministar zdravstva propisao nove mere za putnike iz Rumunije i Bugarske.

Iako je Palma garantovao Halepovoj da će je ovakve mere zaobići, ona se uplašila i odustala, rekavši da je sve veći broj zaraženih u Rumuniji čini anksioznom.

- Moramo da izrazimo veliko ogorčenje zobg odluke 2. igračice sveta. Bili smo optimistični juče, informisali smo njen štab da profesionalni igrači ne moraju u karantin, regionalni savetnik Ministarstva zdravstva je direktno poslao Halepovoj zvanično saopštenje u kome se vidi da Ministarstvo neće obavezivati profesionalne teniske igrače. I pored toga, štab Halepov enam je poslao samo zvaničnu odluku, uništivši sve naše pokušaje. Ogorčeni smo i razočarani - saopštili su Italijani.

Posle ovoga, očekuje se da Simona igra u Pragu od 10. d0 16. avgusta, a sad će Joana Konta kao 14. igračica sveta biti najbolje rangirana u Palermu.

Karolina Pliškova će kao broj 3 doći samo u slučaju da se otkaže US Open.

Video: Novak Đoković se vratio u Beograd i odmah odradio trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA